avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna,dupa decesul tatalui meu am ajuns la intelegere verbala cu fratele meu sa ramin eu cu casa parinteasca si el cu restul bunurilor ramase terenuri si etc.In fata autoritatilor de la primaria localitatii lucrurile s-au schimbat ,fratele meu avand pretentia sa se imparta totul in doua dar cum? Eu nestiind terenurile deoarece am plecat de mic copil de pe meleagurile natale mie mi-a repartizat tot ce nu era covenabil pentru el si bineinteles la casa parinteasca el a ramascu casa si eu cu restul adica grajdul si ceva cotete.toate astea au fost inregistrate la primarie pe numele noastre pentru plata impozitului .deoarece este o zona defavorizata o parte din bunuri nu au titlu de proprietate asa ca eu am inaintat procedura de masusare a spatiului unde se afla casa parinteasca si de intabulare pe costul meu .intrebarea mea este ...... ce pot sa fac deoarece eu nu sunt multumita cu ce am primit?multumesc.
Cel mai recent răspuns: marytopi , utilizator 23:21, 12 Aprilie 2017
Titlul de proprietate de emite numai pentru terenuri, nu pentru toate bunurile.
Zona respectiva a fost cooperativizata? S-au emis titluri de proprietate sau nu exista in comuna?
nu exista nici un titlu de proprietate pe nici un teren nici macar pe cel unde se afla casa,deoarece s-a impartit gradina casei in doua eu am platit inginer ca sa masoare si sa obtinem titlu de proprietate ,nu zona nu a fost cooperativizata,bunurile ramase sunt toate in posesia fratelui meu,,multumesc .
Daca nu există titluri de proprietate pe acea comuna, puteti dezbate succesiunea la notar, in baza Anexelor 1 si 2 de la Primarie.
Certificatul de mostenitor pe care il veti obtine va fi actul de proprietate al dvs si al fratelui pe toate bunurile, in cote egale de 1/2.
Ulterior puteti incheia un act de partaj voluntar, in urma caruia fiecare sa isi ia in proprietate exclusivă bunuri.
va multumesc din suflet ,in sfarsit cineva m-a lamurit!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de succesiune fără titlu de proprietate bia2015 bia2015 Am o întrebare legata de deschiderea unui proces de succesiune. Am 4 frați și unul decedat. Cel decedat nu are moștenitori direcți (soție sau copil), ... (vezi toată discuția)
Acte casa bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua, Am si eu o problema legata de o mostenire si as avea nevoie de niste sfaturi.Am mostenit o proprietate(casa) de la parintii mei,ei decedand cu mai ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)