avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de succesiune fără titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de succesiune fără titlu de proprietate

Am o întrebare legata de deschiderea unui proces de succesiune. Am 4 frați și unul decedat. Cel decedat nu are moștenitori direcți (soție sau copil), prin urmare, averea lui se împarte între frați (părinții fiind și ei decedati). Întrucât unul dintre fratii mei în viata nu este de acord cu deschiderea succesiunii pe cale pașnică (la notar), singura varianta e instanta. Problema este ca in instanta se cere titlu de proprietate pt terenuri și casa, dar acest titlu de proprietate nu se poate emite de către prefectura. Prefectura nu mai emite titluri de proprietate pt terenurile dinainte de 1990, decât în cazul în care au fost revendicate (nefiind cazul și în situația de fata, terenul nu a fost cooperativizat). Prin urmare, nu este posibila emiterea titlului de proprietate. Exista o alta varianta pt a deschide în instanta procesul de succesiune în lipsa acestui titlu? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:58, 27 August 2021
Cei de la prefectura care v-au spus ca nu mai emit titluri (ordinul prefectului de fapt) au invocat si un text de lege sau pur si simplu au aruncat o vorba in treacat?
Care e situatia terenului? Cum l-au dobandit parintii? In ce an? Au cumparat o constructie si un teren mai mare din care li s-a atribuit drept de proprietate ori folosinta pe 250 mp iar restul a trecut in proprietatea statului?
Terenul este dobândit în anul 1987, nu a fost niciodată proprietatea statului. La primarie figurează în registru pe numele fratelui meu decedat.
Prin ce fel de act a fost dobandit terenul in 1987?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune (foarte complicata) ralucutzan ralucutzan buna ziua!am si eu niste intrebari in legatura cu o succesiune!bunicul meu a decedat in 1987.are 3 copii care nu au facut succesiunea (acum sunt in proces).le ... (vezi toată discuția)
Mostenire marytopi marytopi Buna,dupa decesul tatalui meu am ajuns la intelegere verbala cu fratele meu sa ramin eu cu casa parinteasca si el cu restul bunurilor ramase terenuri si etc.In ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)