avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa

Buna ziua,
Am si eu o problema legata de o mostenire si as avea nevoie de niste sfaturi.Am mostenit o proprietate(casa) de la parintii mei,ei decedand cu mai multi ani inainte.
Nu mai am alti frati,sunt singurul mostenitor.Vreau sa fac cadastru si intabulare,acte de proprietate pe numele meu,dar parintii nu au avut niciun act,doar un document de vanzare-cumparare scris la mana cum se facea acum mai bine de 60 ani.
Casa nu are nici cadastru nici intabulare sau alte acte.parintii mei au trait aici poate 50 ani iar eu stau acum,platesc impozit pe numele meu,utilitatile la fel de vreo 10 ani.Dar vreau sa fac acte sa fie in regula.
cum trebuie sa procedez?cineva mi a zis ca tre sa merg la judecatorie sa ma judec...dar eu nu cred pt ca sunt singurul mostenitor.
am nevoie de solutia cea mai rapida,nu ma intereseaza ca primaria face gratuit pana in 2025..nu au niciun interes sa se miste repede.
Sau daca cineva doreste sa ajute ,sa mearga pe la primarie sau unde trebuie,sunt dispus sa platesc aceste servicii.
Imobilul este in jud Constanta
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:39, 2 Iunie 2019
Zona a fost cooperativizata? Adica in localitate, s-au emis titluri de proprietate pentru terenuri?
Nu stiu asta.dar ce pot face acum?de unde sa incep?
Începeți cu raspunsul la intrebarea mea.
Dacă zona a fost cooperativizata și s-au emis titluri de proprietate, iar parintii dvs nu au depus o cerere pentru emiterea titlului de proprietate in baza Legii 18/1991, nu va rămâne decât să vă adresați instanței pentru o acțiune în constatarea proprietății.
Dacă zona nu a fost cooperativizata, puteti dezbate succesiunea după parinti la notar in baza anexelor 1 si 2, eliberate de Primărie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Cere pentru titlu de proprietate adriandorel_rus adriandorel_rus Buna seara, As dori sa va cer o parere in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate, parinti mei locuiesc la tara intr-o zona muntoasa iar azi am ... (vezi toată discuția)
Mostenire marytopi marytopi Buna,dupa decesul tatalui meu am ajuns la intelegere verbala cu fratele meu sa ramin eu cu casa parinteasca si el cu restul bunurilor ramase terenuri si etc.In ... (vezi toată discuția)