avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am lucrat 10 ani la o firma printre care 4 fara carte de munca. deci doar 6 ani cu carte de munca. in acesti 6 ani am stat 2 ani pentru crest copil. se pun acesti 2 ani la vechime? la cate luni de somaj m-as incadra? nu mai lucrez de la 1 dec 2009, dar nu m-iau dat actele nici acum , au zis ca ma da de la 1 ian. deci deocamdata nu am bagat actele dar urmeaza. sal il aveam min pe economie. cat as putea lua in somaj?/
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:34, 7 Ianuarie 2010
Art. 39. - (1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare somaj cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Daca am continuitate incepand cu ian 2011 pana in prezent la asig de somaj, salariul brut fiind 1600 (1150 net) in perioada ianuarie 2011-ianuarie ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este de 9 luni ? palm palm Buna ziua In data de 18 ianuarie am primit si eu somajul si Carnetul De Evidenta. Azi am fost sa puna stampila. Cand am ajuns acasa, m-am uitat la stampila si ... (vezi toată discuția)
Somaj baciu loredana baciu loredana tocmai am iesit din maternitate si firma la care lucram m-a dat in somaj la semnarea contractului de somaj am aflat ca am dreptul la doar 6 luni de somaj pe ... (vezi toată discuția)