Salut, este prima întrebare de pe comunitate și sper ca nu am greșit secțiunea.
Sa încep cu începutul. Este vorba de un contract de munca, în disperarea de a muncii am încercat sa îmi găsesc orice de munca, și am găsit ca și agent de vânzări. Ieri am semnat contractul, fiind pe 4 ore, cele de training și eventual sa trec la norma întreaga de 8 ore pe zi. La început pana sa semnez mi sa spus ca salariu de bază va fi minim pe economie plus comisioanele aferente. Chestia este ca, acum la semnarea contractului nu este asa, mi sa spus ca va fi 1200lei brut... Am încercat sa le spun ca mi se pare extrem de puțin și ca mai mult cheltui decât câștig pentru a merge acolo. Nu știu cum sa fac, din câte am înțeles dacă îți dai demisia în aceste 90 de zile de proba nu se poate sa demisionezi sau vei fi penalizat cu nu știu ce chestie și ca nimeni nu te mai angaja.. Acum nu știu temeiul legal sper sa îmi oferiți un răspuns sa scap..
Dimpotrivă, in cele 90 zile (perioadă de probă), va puteți da liniștit demisia, fara a fi necesar să rămâneți și în preaviz, dar puteți fi și concediat, de asemenea fara preaviz.
Dispozițiile art. 31 alin. (3) din Codul muncii prevăd următoarele "pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia."
Bună seara, mulțumesc pentru răspuns, ceea ce o sa fac mâine este sa îmi dau demisia printr-o cerere scrisa . Chestia e ca eu nu sunt sigur, concedierea în aceste zile în ce consta, este un lucru rău? Mai vor fi angajat
de alți angajatori dacă nu îmi ia în considerare cerea și aleg sa ma concedieze?
Trebuie sa vă asigurați că primiti un număr de înregistrare pentru cererea prin care solicitati încetarea contractului individual de munca. Având data anterioara unei eventuale decizii de încetare a contractului de munca ce provine din partea angajatorului, va avea prioritate.
Dar chiar în situația, puțin probabila, în care ar decide să vă înceteze contractul de munca, nu veti întâmpină probleme la viitoarele dvs angajări .
1. Demisia nu este reglementata de art.31 C.mun. ... Demisia este prevazuta de art.81 C.mun. si poate fi cu sau fara preaviz. Demisia fara preaviz opereaza numai in anumite situatii.
2. Cred ca pe dvs va intereseaza incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. si nu incetarea c.i.m. prin demisie.
Notificarea privind incetarea c.i.m. in perioada de proba la initiativa oricareia dintre parti se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se va comunica celeilalte parti.
In speta, notificarea se va depune la registratura angajatorului care ii va da numar de inregistrare pe ambele exemplare. In caz de refuz, se va trimite prin posta cu confirmare de primire.
Uitati un model de notificare:
Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in ___________ nr. _______, CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta
NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de ......
Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........
Data ................
L.S
3. Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.
4. Modul de incetare a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.
Despre perioada de proba
bbt
Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba.
In cazul ... (vezi toată discuția)