avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare /loc de joaca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare /loc de joaca

Buna tuturor . De ceva timp anumiți părinți au făcut schimb de parc cu parcarea pentru mașini. De fiecare dată când vin seara acasă , între cele 2 blocuri , unde practic sunt 2 benzi pentru a putea parca fiecare pe partea lui de bloc , copiii își lasă jucăriile in mijlocul "străzii" iar părinți nu se ridică de pe scaune să își țină copiii langa ei atunci când intră sau iese o mașină din complex . Exista un risc destul de mare ca un copil sa fie accidentat , sărind în fața mașinii . Am încercat să le spun părinților că acela nu este loc de joaca , având parcul complexului la dispoziție cu tot ce trebuie leagăne foișor etc , dar totul în zadar . Needucatia lor a avut drept răspuns că este spatiu comun și își lasă copiii sa se joace unde vor ei ca părinți. Nu îmi doresc sa ajung in situația în care voi lovi un copil doar pentru că părintele nu are grija de el pentru că e prea ocupat cu spartul semințelor. Cum pot fi avertizați / sancționați acești părinți fara a se ajunge la tragedii ?!?!
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
Catagmbz, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:19, 24 Iunie 2021
Sfatul meu este sa filmati aceste evenimente in zile diferite si sa faceti plangere la "Protectia copilului" pentru ca parintii nu ingrijesc corect copii.
Cu atat mai bine daca va sprijina si ceilalti soferi...
Mulțumesc , noroc că avem camere de filmat la intrarea in scara care cuprinde toată parcarea.

Ionut.ion a scris:

Sfatul meu este sa filmati aceste evenimente in zile diferite si sa faceti plangere la "Protectia copilului" pentru ca parintii nu ingrijesc corect copii.
Cu atat mai bine daca va sprijina si ceilalti soferi...

II puteti atentiona inainte, poate se sperie si devin mai cooperanti...
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
Ionut.ion, utilizator
Nu ati precizat concret daca parcarea este legala,respectiv dispusa de catre autoritatea publica locala,varianta in care cetatenii nu detin drept legal de schimbare destinatie
Daca este parcare realizata pe criterii de vecinatate intre locatari,numai asociatia de proprietari,prin regulamentul de
ordine interioara poate dispune masuri de utilizare
Daca este parcare dispusa de catre primarie,sesizati serviciul specializat care detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de joaca in spatiu comun al blocului DLucian DLucian Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie: Locuiesc la parterul unui bloc si am 60mp de gradina. Langa aceasta, gradinata de ... (vezi toată discuția)
Parcare vs masina vs copil User1234522 User1234522 Salutare, locuiesc intr-un complex de blocuri care are si parcare privata. Pe o parte al acestor parcari se afla si un loc de joaca, iar joaca trece de ... (vezi toată discuția)
Distrugere de bunuri danoozza danoozza Buna ziua, Locuim într-un complex rezidențial si, eu si prietenul meu, detinem 2 motoare. Au aparut multe discutii, ori ca lumea se impiedica de ele, ori ca ... (vezi toată discuția)