avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conform carei legislatii proprietarul unei masini ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conform carei legislatii proprietarul unei masini avariate de ...

Conform carei legislatii proprietarul unei masini avariate de un copac poate cere despagubiri autoritatilor locale? Mai exact care este procesul de urmat?

Multumesc
Buna ziua,

Potrivit dispozițiilor art. 8 alin 1 din legea 24/2007, a hotărârilor de consiliu local din zona in care s-a produs evenimentul și a dispozițiilor art. 1375-1377 Cod civil referitoare la răspunderea civilă delictuala cu privire la lucruri.

Trebuie sa formulati o cerere de chemare în judecată în care:
- să arătați prejudiciile;
- să stabiliți cuantumul despăgubirilor solicitate;
- propuneți probe (martori, înscrisuri, planșe foto,poate și interogatoriul pârâtei și posibil expertiză tehnica pentru a arăta că despăgubirile solicitate corespund daunelor produse).

Apoi va prezentați în instanță când sunteți citata, dacă doriți (puteți solicita și judecarea in lipsa, dar nu recomand sa lipsiți totuși).
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut astfel de spate prezintă oarece complexitate mai ales în identificarea persoanei cu care va judecati dacă copacul se află pe domeniul public,domeniul privat cat si in privinta probatoriului etc.Actiunea este una clasică de raspundere civila delictuala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are calitate procesuala pasiva in speta de mai jos? Dulcina Dulcina Buna ziua, Supun atentiei d-voastra urmatoarele: Doresc sa actionez in judecata o societate de stat subordonata unui anumit minister. Din cauza acestei ... (vezi toată discuția)
Teroarea provocata de albinele vecinului vyo36 vyo36 Buna ziua! Bunicii mei locuiesc langa un cetatean care detine mai multi stupi cu albine in curte. In aceasta perioada, in curtea bunicilor, nu se poate ... (vezi toată discuția)
Accident masina animal salbatic caprioara Adrian1978 Adrian1978 Am lovit o caprioara cu autoturismul... De fapt caprioara a iesit de undeva din lateral si a sarit in partea dreapta fata a autoturismul rezultand avarierea... ... (vezi toată discuția)