avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teroarea provocata de albinele vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teroarea provocata de albinele vecinului

Buna ziua! Bunicii mei locuiesc langa un cetatean care detine mai multi stupi cu albine in curte. In aceasta perioada, in curtea bunicilor, nu se poate sta de albine. Toate animalele din curte sunt speriate de intepaturi, bunicii mei sunt piscati peste tot si curtea lor e plina de roiuri de albine. Au mers la primarie ,dar totul a fost in zadar deoarece domul respectiv este fratele viceprimarului si nu s-a luat nici o masura desi intr-o zi , cand bunicul meu a dat foc la niste frunze uscate in curte a fost reclamat la politia din sat care imediat a venit la poarta sa-i dea avertisment . Oamenii de acolo sunt terorizati de aceasta situatie si nu cunosc o cale legala pentru a solutiona aceasta problema. Va rugam din suflet daca ne puteti indruma catre o institutie abilitata pentru rezolvarea acestui calvar pe care il traiesc acesti batrani neputinciosi. Va multumim ! O zi buna va doresc!!!
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 20:16, 15 Aprilie 2016
Actiune in raspunderea civila delictuala intemeiata pe articolele din C.c.

Art.630 Depăşirea inconvenientelor normale ale vecinătăţii
(1) Dacă proprietarul cauzează, prin exercitarea dreptului său, inconveniente mai mari decât cele normale în relaţiile de vecinătate, instanţa de judecată poate, din considerente de echitate, să îl oblige la despăgubiri în folosul celui vătămat, precum şi la restabilirea situaţiei anterioare atunci când acest lucru este posibil.

Art.1349 Răspunderea delictuală
(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.
(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.
(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.

Art.1375 Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale
Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa.

Art.1377 Noţiunea de pază
În înţelesul dispoziţiilor art. 1.375 şi 1.376, are paza animalului sau a lucrului proprietarul ori cel care, în temeiul unei dispoziţii legale sau al unui contract ori chiar numai în fapt, exercită în mod independent controlul şi supravegherea asupra animalului sau a lucrului şi se serveşte de acesta în interes propriu.
... cand bunicul meu a dat foc la niste frunze uscate in curte a fost reclamat la politia din sat care imediat a venit la poarta sa-i dea avertisment...
Avertisment PT CE ? ... in PV trebuie sa scrie Legea, Art. si Paragraful ...
Mi-e neclar avertismentul ...
Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident !! Iustina90 Iustina90 Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o caruta cu cai mi-a avariat masina deoarece propietarul nu vrea sa isi asume nici-o raspundere precum ca nu are ... (vezi toată discuția)
Raspunderea delictuala cezarad cezarad Vreau sa va intreb ceva legat de raspunderea delictuala! Daca solicitam reparatii din partea unui restaurant, sub motivul ca am fost prejudiciati de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Un vecin are 30 stupi eu sunt alergic la venin albină Alexandru Mihalache Alexandru Mihalache Vecin meu de peste drum are 30 stupi eu sunt alergic la venin albină albinele trece prin curtea mea roiuri la câmp el respecta distanța am 29 de ... (vezi toată discuția)