avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident !!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident !!

Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o caruta cu cai mi-a avariat masina deoarece propietarul nu vrea sa isi asume nici-o raspundere precum ca nu are de unde sa plateasca, in timpul incidentului acesta consumase bauturi alcolice lasand caruta singura, caii erau foarte speriati ca unul dintre ei s-a urcat pe masina spargand parbrizul si a avariat toata partea dreapta a masinii. A fost la politie, i s -a luat declaratie dar ca nu are de unde sa plateasca pagubele masinii.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:38, 30 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 1.349 Cod civil, Răspunderea delictuală
(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.
(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.
(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.
Articolul 1.375, Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale
Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa.
Articolul 1.377, Noţiunea de pază
În înţelesul dispoziţiilor art. 1.375 şi 1.376, are paza animalului sau a lucrului proprietarul ori cel care, în temeiul unei dispoziţii legale sau al unui contract ori chiar numai în fapt, exercită în mod independent controlul şi supravegherea asupra animalului sau a lucrului şi se serveşte de acesta în interes propriu.


In consecinta, trebuie sa introduceti o actiune in raspundere delictuala. Neplacut, foarte neplacut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teroarea provocata de albinele vecinului vyo36 vyo36 Buna ziua! Bunicii mei locuiesc langa un cetatean care detine mai multi stupi cu albine in curte. In aceasta perioada, in curtea bunicilor, nu se poate ... (vezi toată discuția)
Raspunderea delictuala cezarad cezarad Vreau sa va intreb ceva legat de raspunderea delictuala! Daca solicitam reparatii din partea unui restaurant, sub motivul ca am fost prejudiciati de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Lege?!?! RebeccaMe RebeccaMe Am o problema in legatura cu vecinii mei....isi spala masinile langa zidul casei mele..mi-a picat multa tencuiala la camara, care este chiar in dreptul locului ... (vezi toată discuția)