avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lege?!?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lege?!?!

Am o problema in legatura cu vecinii mei....isi spala masinile langa zidul casei mele..mi-a picat multa tencuiala la camara, care este chiar in dreptul locului unde isi spala ei masinile. Exista vreo lege ceva sa-i oblige sa nu-si mai spele masinile acolo?Nu stiu nici cum am putea intra la ei in curte sa punem pe zid tabla...oricum infiltratiile tot raman...dar macar nu mai ne uda zidul
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 20:00, 19 August 2017
Noul cod civil
Art. 1349
Răspunderea delictuală
(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.
(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.
(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.
(4) Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de produsele cu defecte se stabileşte prin lege specială.
art. 1357: „(1) Cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să o repare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod civil B_Cosmin B_Cosmin rog sa-mi spuneti la ce articol din codul civil se incadreaza o persoana care premeditat creaza prejudicii materiale altei persoanei fizice? Unde pot gasi ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia clyde2010 clyde2010 Intrebare: pana la urma,articolele care se refera la insulta si calomnie din Ncpenal au fost reintroduse in cod,sau chestiunea a ramas in coada de peste? Una ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu din cauza sindicatului anghel75 anghel75 Buna ziua, Daca Sindicatul companiei la care lucrez a deschis Actiune Civila impotriva angajatorului privind recuperarea unor drepturi materiale prevazute in ... (vezi toată discuția)