avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspunderea delictuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspunderea delictuala

Vreau sa va intreb ceva legat de raspunderea delictuala! Daca solicitam reparatii din partea unui restaurant, sub motivul ca am fost prejudiciati de faptul ca a cazut sa zicem o lustra peste cineva la masa, impotriva cui va trebui sa formulam cerere de chemare in judecata? Impotriva administratorului sau impotriva societatii ? Ca atre , avem de-a face cu raspunderea delictuala pentru fapta proprie (a administratorului) sau cu raspunderea delictuala pentru fapta altuia ?? Vom chema in judecata firma care administreaza? Imi puteti da ceva explicatii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:30, 7 Octombrie 2015
Buna ziua,
Va trebui sa chemati in judecata societatea prin administrator.
Suntem in prezenta raspunderii civile delictuale ptr.prejudiciile cauzate de lucruri,conform art.1.376 Noul Cod Civil.Trebuie chemata in judecata societatea prin reprezentantul legal care, este administratorul societatii.
E de vazut cine a montat lustra aceea.
Totusi, pana la a determina cine raspunde, persoana putandu-se modifica in cursul procesului, informati-va de dovezi privind prejudiciul si durata proces. Ati incercat sa negociati cu ei?
Nu cred ca,poate raspunde cine a montat lustra, conform art.1377 Noul Cod Civil"In intelesul dispozitiilor art.1.375 si 1.376 , are paza animalului sau a lucrului proprietarul ori cel care,in temeiul unor dispozitii legale ,sau al unui contract ori chiar numai in fapt, exercita in mod independent controlul si supravegherea asupra animalului sau a lucrului si se serveste de acesta in interes propriu."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident !! Iustina90 Iustina90 Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o caruta cu cai mi-a avariat masina deoarece propietarul nu vrea sa isi asume nici-o raspundere precum ca nu are ... (vezi toată discuția)
Teroarea provocata de albinele vecinului vyo36 vyo36 Buna ziua! Bunicii mei locuiesc langa un cetatean care detine mai multi stupi cu albine in curte. In aceasta perioada, in curtea bunicilor, nu se poate ... (vezi toată discuția)
Cine are calitate procesuala pasiva in speta de mai jos? Dulcina Dulcina Buna ziua, Supun atentiei d-voastra urmatoarele: Doresc sa actionez in judecata o societate de stat subordonata unui anumit minister. Din cauza acestei ... (vezi toată discuția)