avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața! Aș dori să știu, dacă am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața! Aș dori să știu, dacă am schimbat locul ...

Bună dimineața!

Aș dori să știu, dacă am schimbat locul de muncă, patronul ar trebui să mi plătească zilele de concediu strânse până acum? Menționez că la locul de muncă pe care l aveam până luna trecută mă întorsesem din CCC și am stat 6luni(part time). Dacă da, cum se calculează zilele de concediu pt part time?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Semiluna96 , utilizator 09:35, 27 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul incetarii c.i.m., angajatorul are obligatia sa va compenseze in bani zilele de CO neefectuate.

Calcul zile de CO :
numarul de zile aferente perioadei lucrate x numarul de zile de CO mentionate in c.i.m. : 365 zile
sau

numarul de luni aferente perioadei lucrate x numarul de zile de CO mentionate in c.i.m. : 12 luni
Bună dimineața! Cu cât se plătesc aceste zile? Urmează să iau astăzi lichidarea, însă din ce am calculat, în suma pe care mi au transmis o este doar salariul (bani pe zile lucrate + comision).
Mulțumesc anticipat!
acest răspuns util
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care a incerara c.i.m. multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Patroana a spus că dacă am lucrat doar pe weekend (am semnat act adițional pt 4ore, dar așa ne am înțeles la program, sa vin in weekend, 11-12h/zi), nu am drept la concediu. Unde să mă adresez? Are plângeri pe la ITM și de la alte foste colege, dar nu a pățit nimic... Cred ca a plătit doar câteva amenzi și atât.
acest răspuns util
ITM-ul sanctioneaza contraventional, dar nu-l poate obliga pe angajator.

Aveti dreptul la CO , incercati o noua sesizare la Inspectia Muncii -for ierarhic superior ITM-ului.

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Va rog, la data 05.05.2017, ia incetat contractul de munca, Mentionez ca institutia are sa-i plateasca 3 zile CO neefectuat din anul 2016, si ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu cu plata george193 george193 Buna ziua, Care este formula de calcul a zilelor de concediu cu plata? Din cate stiu se calculeaza in felul urmator: Zile Concediu Specificate in CIM ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat inainte de cic cristina_2013 cristina_2013 Buna seara, Am intrat in cic anul acesta si intentionez sa ma intorc la serviciu incepand cu febr. 2015. Societatea la care lucrez mi-a aprobat prin cerere CO ... (vezi toată discuția)