avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună seara! Urmare a unei contestații la executare, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună seara! Urmare a unei contestații la executare, instanța ...

Bună seara!
Urmare a unei contestații la executare, instanța de fond mi-a admis în parte contestația, sub aspectul anularii dobânzii penalizatoare disproporționat de mari , însă a menținut executarea silită a creanței. Deși nu as mai dori sa fac apel , totuși aici se pare că există o contradictie : in acțiunea introductivă, eu am cerut, pe lângă anularea dobânzii penalizatoare și anularea executării silite, sub motivul că , creanța nu este certă, tocmai din cauza dobânzii penalizatoare , iar instanța a uland această dobândă, practic a dovedit lipsa caracterului cert inițial al creanței.
Atunci cum se explica decizia de a menține executarea silită a unei creanțe lipsită de caracter cert ?
Întrebarea mea este: as putea totuși să promovez apel tocmai sub acest motiv, al acestei contradicții?
Mulțumesc!
Cu toate acestea, .i se pare că există în hotărâre o contradicție

Alte discuții în legătură

Dragi colegi, a avut cineva vreun apel la o contestatie la executare ... Antoanela Geaman Antoanela Geaman Dragi colegi, a avut cineva vreun apel la o contestatie la executare admisa pe următoarele motive: Instanta de fond a anulat executarea silita pentru ca a ... (vezi toată discuția)
Admiterea contestatiei la executare e executorie? stelarman20001 stelarman20001 avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este ... (vezi toată discuția)
Prescriere in materie comerciala vrica vrica In cazul in care intr-un termen de 3 ani nu am o sentinta definitiva se prescrie creanta?Va multumesc mult pentru raspuns (vezi toată discuția)