avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare contract vanzare-cumparare apartament ANL. ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare contract vanzare-cumparare apartament ANL. Buna ziua! ...

Anulare contract vanzare-cumparare apartament ANL.
Buna ziua! Am cumparat in 2018 un ap,ANL cu 2 camere. In care am locuit initial cu chirie.
Ieri am primit o citatie de la Directia Fond Locativ care spune asa:
Avnd in vedere metodologia de calcul reglementata prin dispozitiile speciale din Legea nr 152/1998 republicata va comunicam faptul ca ,in stabilirea pretului de vanzare a imobilului dvs ,s-a produs o eroare de calcul si prin care va invitam la sediul Directiei Fond Locativ ptr a va prezenta documentatia aferenta calculului pretului cu aplicarea prevederilor art.10,alin (2),lit.d^2 din Legea nr 152/1998 republicata.
Pina la data prezentei nu ati dat curs invitatiei noastre,Municipiul X se vede obligat sa puna in aplicare prevederile art.11 din Legea 152/1998 in sensul sesizarii Institutiei Prefectului pentru a efectua demersurile prevazute de lege in vederea anularii contractului de vanzare-cumparare. Semnat de vice primar, sefa Fond Locativ etc
??? in citatie zic a au o adresa din martie insa nu am primit asa ceva
Ce sa fac? Mi se pare aberant..
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:56, 3 Iulie 2021
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Municipiul X se vede obligat sa puna in aplicare prevederile art.11 din Legea 152/1998 in sensul sesizarii Institutiei Prefectului pentru a efectua demersurile prevazute de lege in vederea anularii contractului de vanzare-cumparare.

Posibilitatea de a cere anularea contractului există:
Articolul 11
Contractele de închiriere, contractele de vânzare-cumpărare, precum și orice alte acte încheiate cu încălcarea dispozițiilor art. 8 alin. (3) și ale art. 10 sunt lovite de nulitate absolută. Depistarea acestor cazuri și sesizarea instanțelor judecătorești pentru constatarea nulității și restabilirea situației anterioare se fac prin grija prefecților.

Mergeți de urgență la primărie să vedeți despre ce e vorba și să spuneți că nu ați primit invitația.
Sunt in aceiasi situatie ...cred ca ar trebui sa facem front comun si sa apelam la un avocat..am fost deja si cred ca se poate face ceva...cu cat suntem mai multi mai bine....
...tot in acea lege e un art...(nerespectarea prevederilor prezentului articol de catre organele abilitare.. ..in cazul asta DFL...atrage asupra lor raspundere civila, penala , materiala dupa caz...ce inseamna asta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma intreb si eu: oare nu este un "aranjament" ca sa se poata anula vanzari de apartamente ANL, pentru a putea fi vandute mai scump, la "pretul zilei" sa la "prieteni"?
Ar fi foarte interesant de stiut daca cei doi useri care au aceeasi problema sunt din acelasi oras... Daca da, raspunsul e clar. Cred ca userii Kanis si Ettien ne pot spune din ce oras sunt - nu o fi un secret atat de mare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am facut si eu un contract de vanzare cumparare (pt ... Ettien Ettien Buna ziua.Am facut si eu un contract de vanzare cumparare (pt o locui ta ANL) acum un an la sfarsitul februarie 2020.dupa un an in martie 2021 au constatat ca ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate privata cf lg 18/1991 a terenurilor de sub blocurile anl Dryft Dryft Discutia priveste pe toti proprietarii de locuinte ANL din Romania, care au achizitionat cu plata integrala aceste locuinte, dupa ce in prealabil au fost ... (vezi toată discuția)
Aderare imobil anl la o asociatie de proprietari georgelgica georgelgica Legea nr. 89/2008 modifica Legea nr. 152/1998 privind infintarea ANL prin introducerea unui art nou si anume:"Autoritatile administratiei publice locale au ... (vezi toată discuția)