avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale În cazul cesiunii părților sociale, mai am vreo ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

În cazul cesiunii părților sociale, mai am vreo responsabilitate fata de creditele contractate de societate ?

Bună ziua. Va rog mult sa ma ajutați cu următoarea informație.
Doresc sa cedez părțile mele sociale dintr-o societate celuilalt asociat.Societatea a contractat recent un credit, bani care rămân în societate bineînțeles după retragerea mea. Eu mai am vreo responsabilitate legală față de bancă, legata de acest credit? Menționez ca am semnat contractul de credit în calitate de acționar /administrator ca și garant fidejusor.
In contractul de cesiune vom stipula cedarea tuturor activelor și pasivelor către celalalt asociat.
Vă mulțumesc frumos anticipat.
O zi plăcută.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:06, 28 Iunie 2021
Veți afla răspunsul dacă se va intra în insolventa.
Sunt multe aspecte de analizat pe parte juridica și veți putea sa va exercitati dreptul la apărare daca vor exista probleme.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi dividende în perioada indemnizației de creștere copil? Ana Corina P Ana Corina P Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați cu următoarele două informații: 1.pot primi dividende în suma de 27.000 lei, în perioada în care primesc ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Costy S Costy S Buna seara, Intr-o societate cu raspundere limitata cu 2 asociati, unul dintre ei doreste sa se retraga din societate si sa cedeze partile sociale celuilalt ... (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)