avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! In cazul instituirii executarii silite prin ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! In cazul instituirii executarii silite prin poprirea ...

Buna ziua!

In cazul instituirii executarii silite prin poprirea conturilor de catre ANAF din localitatea de domiciliu, care este mersul lucrurilor daca persoana in cauza:

- nu are venituri
- nu detine proprietati (locuinta, automobil, teren, altele, ce-o mai fi luand ANAF-ul in calcul)
- nu exista un tert de implicat in poveste (sot, adica) - aici poate veni ANAF-ul pe capul rudelor, al familiei extinse? Daca da, cum, de unde stiu cine e inrudit cu cine? Sau poate veni unde locuiesti, sa scormoneasca prin lucrurile tale, sa confiste din ele, daca considera ca sunt de valoare? Si cum dovedesc ca sunt ale tale?

Ma poate lamuri cineva? ANAF a zis doar ca vor continua masurile de executare silita, dar CUM vor continua, nu au mai spus...
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:27, 30 Iunie 2021
Executarea silită se poate face asupra bunurilor mobile și imobile deținute de debitor. Așadar, vor fi făcute popriri pe conturi, pe veniturile salariale și vor putea fi urmărite alte bunurile mobile și imobilele debitorului etc.
Acest raspuns standard nu ma ajuta cu nimic.
Va rog cititi cu atentie ce am scris mai sus. Nu exista nici venituri, nici alte bunuri mobile si imobile. Debitorul nu este nici salariat, nici propriul angajat si nici proprietar al vreunui imobil sau automobil.
CE se poate urmari, in acest caz? Daca are un telefon, un calculator, pot fi acestea confiscate daca nu exista acte care sa dovedeasca ca sunt ale debitorului, ca el este posesorul de drept si nu doar utilizator al acestor aparate?

Adrian ALBU a scris:

Executarea silită se poate face asupra bunurilor mobile și imobile deținute de debitor. Așadar, vor fi făcute popriri pe conturi, pe veniturile salariale și vor putea fi urmărite alte bunurile mobile și imobilele debitorului etc.

Răspunsul meu ar fi trebui să vă edifice asupra a ceea ce ați întrebat. Dacă debitorul are bunuri va fi executat, iar dacă nu are executarea silită se va prelungi sau va eșua. În cazul bunurilor mobile, posesia valorează proprietate. Nu cred că vine cineva ca să execute bunuri mobile fără valoare, așa cum este cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce bunuri pot sa-mi fie executate silit? bogdansntk bogdansntk Am citit ca legea spune ca nu pot sa fie executate silit \"bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului nostru\", dar nu am inteles care sunt ... (vezi toată discuția)
Credit- executare silita imobil cristitotora cristitotora Pentru un credit de nevoi personale pot fi executate silit bunurile imobile ale creditorului? (vezi toată discuția)
Executare silita - debitor fara bunuri sau venituri viorel6122 viorel6122 In ce masura legala se poate executa silit o persoana care nu detine bunuri imobile,resperctiv ,mobile,si nici o sursa legala de venituri. (vezi toată discuția)