avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Daca eu am fost in concediu ptr cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Daca eu am fost in concediu ptr cresterea copilului ...

Buna ziua! Daca eu am fost in concediu ptr cresterea copilului si cineva a fost angajat in locul meu, locul fiind doar de un singur post iar eu m am intors mai devreme la munca si am fost pusa sa lucrez doua sapt cu doua libera deoarece ea cica nu poate fi data afara pana cand copilul face doi ani iar acum aflu ca ea de fapt are contract pe perioada nedeterminata si vreau sa muncesc program normal ce trb sa fac? E normal sa o tina daca are contract pe perioada nedeterminata? Nu o poate da afara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 29 Iunie 2021
Cam greu de dat afara daca are c.i.m.pe durata nedeterminata.
De ce?
Credeti ca o incetare a c.i.m. se face batand din palme?

Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Atentie : La revenirea din CCC angajatorul poate să dispună încetarea raporturilor de muncă.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai eu cand ar trb sa ma intorc de drept la munca persoanei respective nu ar trb sa i inceteze cm?
Numai daca era c.i.m. pe durata determinata, acesta inceta de drept la revenirea dvs din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediu de cresterea copilului. am urmatoarea ... Lauraalbert Lauraalbert Revenirea din concediu de cresterea copilului. Am urmatoarea problema. Pe postul unde am lucrat inainte sa nasc a fost angajata o pers cu perioada determinata ... (vezi toată discuția)
4 ore Zsanna1 Zsanna1 Sunt angajata cu 4 ore, care este salariul minim brut pe care trebuie sa-l primesc din Ianuarie 2019? ( am studii superioare) (vezi toată discuția)
Revenire in cic Rocsanaa1 Rocsanaa1 Daca am revenit la munca si fata implineste 2 ani in decembrie pot reveni in concediu de crestere pana cand implineste fata 2 ani?daca contractul este pe ... (vezi toată discuția)