avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire in CIC

Daca am revenit la munca si fata implineste 2 ani in decembrie pot reveni in concediu de crestere pana cand implineste fata 2 ani?daca contractul este pe perioada determinata ma afecteaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 17 Aprilie 2017
Puteti reveni in CCC pana la data implinirii varstei de 2 ani de catre copil.

Insa:
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
Daca contractul este pe perioada determinata ma afecteaza ?contractul este pana pe data de 31 iulie urmand sa se prelungeasca pe nedeterminat apoi!
C.i.m. nu influenteaza dreptul la indemnizatia pentru CCC.

C.i.m. va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat , daca nu se decide prelungirea duratei acestuia.
Si cand voi reveni la munca nu ma intorc la acelasi loc ?
Puteti sa reveniti in activitate la un alt loc de munca sau la acelasi loc de munca de unde ati intrat in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal ingrijire copil Pavelnina Pavelnina Copilul s-a nascut pe data de 9-02-2015 .Eu trebuie sa ma reangajez incepind cu ce data? Care este limita de timp necesara?Daca doresc sa ma angajez in alta ... (vezi toată discuția)
Revenire la locul de munca dupa concediu crestere copil Daliborka Daliborka buna seara in cazul in care copilul este nascut in 01.09.16, mama poate sta 2 ani cu copilul, in acest caz ea se intoarce la munca din 02.09.18 sau din ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)