avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces-verbal contraventie(AST)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces-verbal contraventie(AST)

Buna ziua! La mult ani:)

Soferul unei societati de transport poate fi chemat la judecata ca martor in cazurile cand societatea era sanctionata pentru faptul ca inaltimea camionului a depasit dimensiunea legala?
La mentiunea agentului constatator era trecut faptul ca reprezentantul legal nu era de fata, doar soferul, dar mentiunile soferului nu au fost trecute la rubrica de mentiuni:(
Am efectuat iarasi masurarea camionului si nu a depasit cu marfa respectiva dimensiunea legal:((. Santiunea este 5500 Ron. Acum instanta solicita probe din partea firmei. Noi am efectuat masurarea camionului cu o firma specializata, si in afaca acestuia mai pot sa solicit chemarea ca martor , soferul in cauza caruia la data intocmirii procesului verbal i s-a fost atribuit camionul respectiv?

Daca cineva poate sa-ma ajuta.....
Multumesc anticipat
O zi buna:)
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Csuri84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Csuri84 , utilizator 15:07, 9 Ianuarie 2010
Soferul nu poate fi chemat daca este chiar el cel care a condus camionul. Chiar daca dvs.la-ti propune ca martor instanta nu va tine cont de marturia acestuia.
Daca dvs. ati masurat camionul cu o firma specializata si aceasta firma a emis un document valabil, acel document il puteti folosi in instanta ca dovada insustinerea contestatiei. Dar nu ati specificat cans s-a facut masuratoarea de catre firma respectiva, atunci, imediat dupa constatarea acentului sau la un interval mare de timp?
Puteti sa va prezentati si cu un alt martor care a fost la fata locului, martor ocular, care a vazut ca agentul de cir4culatie nu a masurat corect si ca ulterior societatea a solicitat o masuratoare oficiala prin care s-a constatat ca acel camion cu marfa nu depasea dimensiunea legala.

Solicitati instantei sa constate ca procesul verbal este neantemeiat si sa dispuna anularea lui si exonerarea societatii de la plata amenzii in cunantum de...
succes!
fara probe nu faceti nimic.....judecatorul trebuie sa-si notiveze intr-un fel sau altul decizia nuai in raport de probele administrate.
Multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune in conventie si abuz de incredere in transporturi lemar lemar O societate comerciala solicita pe un site specializat oferta de transport international UE-Romania pentru un utilaj de constructii.Primeste mai multe ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)
P-v contraventie ContSters115121 ContSters115121 Buna ziua, Am primit un avertisment cf. art.60 lit.e din O.43/1997, pentru faptul ca masina care transporta marfa a depasit masa admisa de lege. Pe langa ... (vezi toată discuția)