avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... As dori sa aflu dacă o persoana ar putea ieși ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As dori sa aflu dacă o persoana ar putea ieși anticipat la ...

As dori sa aflu dacă o persoana ar putea ieși anticipat la pensie la anul în iulie si din octombrie anul acesta va întra în concediu fără plata, va mai putea ieși anticipat .Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 1 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Precizati :
- data nasterii .....barbat/femeie
- stagiul complet de cotizare
- stagiul realizat in grupa de munca/conditii deosebite sau speciale
Femeie data nașterii 9 octombrie 1964 ,lucrează din 1983 în același loc condiții normale de munca.Ma interesează dacă nu ar mai realiza venituri din octombrie 2021 dacă o afectează
.mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Precizati :
- data nasterii .....barbat/femeie
- stagiul complet de cotizare
- stagiul realizat in grupa de munca/conditii deosebite sau speciale

pensionare la limita de virsta = iulie 2027, lla virsta standard de pensionare de 62 ani si 9 luni daca indeplineste conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani.

pensionare anticipata = Iulie 2022, la varsta de 57 ani si 9 luni si stagiul complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 41 ani si 10 luni.

pensiona anticipata partiala = Iulie 2022, la varsta de 57 ani si 9 luni si un stagiu de peste 33 ani si 10 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data pensionare Paula10 Paula10 Buna ziua! Cand se poate iesi la pensie o femeie, nascuta la 6.05.1964 cu vechime de 21 ani. Perioada 22.02.1990 - 2.12.1998 si 26.10.1999 - 1.04.2001 ... (vezi toată discuția)
Pensie georgiana92 georgiana92 Buna seara, as vrea sa stiu daca are sanse sa iese la pensie sau la pensie anticipata maicamea anul acesta. Ea are 35 de ani lucrati, dintre care 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Varsta iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010, activitate in sistem militar honciuc_valy honciuc_valy Am lucrat in viata civila 10 ani si 8 luni, am lucrat ca militar angajat 17 ani si 2 luni, am satisfacut stagiul militar de 1 an si 4 luni. Daca mai fac 10 ani ... (vezi toată discuția)