avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept de recalculare sau revizuire ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept de recalculare sau revizuire ?

Sunt beneficiară a unei pensii anticipate parțiale comunitare din martie 2019. din România , având reședință în Austria din 2014.
Când s-au stabilit drepturile, pensia națională a avut valoarea mai mare.
Din martie 2019 eu lucrez în continuare în Austria deci s-ar mai adaugă peste 2 ani , fapt ce ar influenta pensia comunitara ( la data deschiderii drepturilor lipseau 2 ani ).

Ce trebuie sa solicit recalcularea sau revizuirea pensiei?

Doar mențiunea ca de la data intrarii în plată a pensiei eu am lucrat în continuare în Austria este suficient , astfel încât casa de pensii din România sa solicite perioada de contribuție la casa de pensii din Austria?
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
LLia, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala si continuarea muncii in ue morosanucarmen morosanucarmen Sotul meu se poate pensiona anticipat partial in Romania, in luna august, daca cumuleaza anii lucrati in Romania si Ungaria. Intrebarea mea este: 1. Poate ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata parțial cu ani lucrați în austria LLia LLia Bună ziua, 1. Se poate cere recalcularea pensiei anticipate parțial , stabilita în martie 2019 în România, dacă am mai lucrat de atunci în Austria? 2. ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara meri_tt meri_tt fiind in pensie anticipata cu penalizare in Romania,am lucrat in paralel in Italia cu contract de munca ca ingrijitor batran.Peste un an voi ajunge la limita ... (vezi toată discuția)