avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua! Sunt angajata la o primărie pe post cu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua! Sunt angajata la o primărie pe post cu studii medii ...

Bună ziua!
Sunt angajata la o primărie pe post cu studii medii deși la angajare aveam studii superioare absolvite (asa e fost postul scos la concurs) . Se poate transforma acest post sa fie cu studii superioare? Se poate prin hotărâre de Consiliu sau dispoziția primarului?Ce se poate face in acest sens?
Se poate transforma acest post sa fie cu studii superioare, prin hotărâre de Consiliu .
Mulțumesc pt răspuns!
Secretarul instituției unde sunt angajata susține ca nu se poate transforma postul prin HCL, ci trebuie sa scoată un alt post cu studii superioare la concurs și sa dau concurs pt postul respectiv......
Se transforma prin HCL și pot rămâne eu în continuare pe post, fiind încadrată cu studii superioare sau se transforma pt a fi scos la concurs ???
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
ion_raluca, utilizator
Promovarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncă în grade sau trepte profesionale se face, de regulă, pe un post vacant sau temporar vacant, iar în situaţia în care nu există un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
Secretarul are dreptate. Dvs. nu ati terminat studiile in timpul angajarii ca sa fiti promovat in functie prin transformarea postului. Deci numai daca infiinteaza alt post pentru care dvs. sa dati concurs. Altfel ati acceptat de buna voie sa dati concurs pe un post cu studii medii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie locala Mirela28 Mirela28 Am o colega nelamurita...este angajata ca referent cl III, gradul superior, treapta 2 (contabil) iar acum a fost creat in orgamigrama un post de inspector ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului platit din fonduri publice ioanav04 ioanav04 Avand in vedere art. 4 din sectiunea 12, capitolul II la Lg. 284/2010 potrivit caruia: (1) Persoanele încadrate în funcții de debutant […] vor ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de lunga durata,incadrare intr-un nivel inferior ariana p. ariana p. Am 22 de ani vechime totala in munca din care 2,5 ani in invatamint.Am fost angajata prin concurs in functia de supraveghetor de noapte.As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)