avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, am trimis la Societatea de stat la care am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, am trimis la Societatea de stat la care am lucrat, ...

Bună ziua, am trimis la Societatea de stat la care am lucrat, o scrisoare recomandată, cu confirmare de primire,pentru ca sa imi calculeze sporurile, de noapte, de zile festive, care imi trebuie la pensie, pentru recalculare. Va rog sa imi spune-ti, dupa lege cat timp trebuie sa aștept raspunsul, tot scris bineinteles, câte zile, 30???? sau mai mult??? Va rog sa îmi răspundeți ca daca nu respectă termenul o sa-i actionez in judecată. Am mai trimis o dată anul trecut si nu am primit raspuns. Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 3 Iulie 2021
Legea nr.263/2010
Articolul 161
(1) Cererile în legătură cu eliberarea actelor prevăzute de lege, prin care se face dovada vechimii în muncă, a timpului util la pensie pentru agricultori și a stagiului de cotizare, necesare stabilirii drepturilor de pensie, sunt scutite de orice fel de taxe și comisioane.
(2) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluționează în termen de 30 de zile de la data înregistrării.


Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare arhiva, eliberare adeverinta grupa de munca paulp paulp Buna ziua, Lichidatorul unei firme a decis sa schimbe firma care detine arhiva si in acest timp nimeni nu elibereaza adeverinte pentru grupa de munca. Exista ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! După contestarea deciziei de pensionare la Casa de Pensii, am inteles ca termenul de răspuns este 45 zile, în care trebuie emisa o hotărâre. ... (vezi toată discuția)
Legalitatea perceperii taxei pentru eliberarea unei adeverinte de vechime in vederea intocmirii dosarului de pensie normator normator Deoarece in ultimul timp majoritatea angajatorilor si al celor care detin arhive elibereaza adeverinte de vechime in munca necesare stabilirii drepturilor ... (vezi toată discuția)