avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Defunct cu bunuri in mai multe judete. Cunostinta mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Defunct cu bunuri in mai multe judete. Cunostinta mea a aflat ...

Defunct cu bunuri in mai multe judete.
Cunostiinta mea a aflat cu stupoare ca tata ei decedat detinea si o casa (aflata in paragina in alt judet),dar care oficial nu o luase in proprietate pe numele sau aceasta revenindu-i in urma unui contract de intretinere incheiat in urma cu peste 25 de ani cu tata lui totodata el era cel ce platea impozitul pe respectiva locuinta.
Mai mult acesta mai avea si terenuri in indiviziune impreuna cu alti 2 frati dar cum cei 2 frati nu au dorit sa faca pe cale notariala iesirea din indiviziune aceasta nu sa mai intamplat ,totusi el platea impozite pe toate acele terenuri.
Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 21:12, 3 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar care oficial nu o luase in proprietate pe numele sau aceasta revenindu-i in urma unui contract de intretinere


ce o insemna asta ?
daca i s-a dat in schimbul intretinerii tatatlui sau, era a lui, in proprietatea sa, deci trebuie inclusa in masa succesorala, si la fel cotele pe care le avea din terenuri. Mai departe cunostinta dvs face ce doreste, le vinde/ iese din indiviziune etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


alina_25 a scris:


...dar care oficial nu o luase in proprietate pe numele sau...


Ba, foarte oficial era în proprietatea lui încă de la data autentificarii contractului. (că doar de aceea plătea impozit). Mai exact, era nud proprietar, dacă întreținutul iși rezervase un drept de uzufruct (drept care s-a stins oricum la moartea intreținutului/uzufructuarului).

Dacă a fost dezbatută succesiunea, atunci se poate obtine - de la același notar - un certificat suplimentar de mostenitor în care să fie inclusă și această casă precum și cota parte a defunctului din terenurile pe care le avea in indiviziune cu ceilalți frați.

Dacă nu a fost eliberat încă vreun certificat de moștenitor, atunci trebuie mers la un notar de la locul ultimului domiciliu al defunctului. (acesta are competența, indiferent pe unde s-ar afla bunurile care compun masa succesorală).
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul suprafetelor ce nu sunt trecute in certificatul de mostenitor emyo emyo Buna ziua, M-ati putea indruma cu urmatoarea dilema? Se da un certificat de mostenitor \"A\" cu 3 mostenitori si o lista de bunuri ce fac parte din masa ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Cedare cota mostenire colega3 colega3 fratii tatalui meu decedat m au dat in judecata pt iesirea din indiviziune si impartirea unor terenuri. mentionez ca tata a decedat acum 20 de ani. succesiunea ... (vezi toată discuția)