avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... poate primi somaj???
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

poate primi somaj???

s-a disponibilizat un salariat folosindu-se de art 65 cu 1
ulterior am aflat ca angajatorul nu a platit pe ultimele 6 luni contributiile ptr somaj
Angajatul disponibilizat mai poate primi somaj in cazul acesta .??
Mentionez ca angajatul a lucrat 2 ani ptr aceasta firma.
Firma a efectuat platile catre somaj din urma insa nu si pentru ultimele 6 luni de la incetarea (disponibilizarea) angajatului in cauza.Intapin dificultatea in completarea acelei anexe adeverinte ptr dosarul somaj si intrebare: Acesta poate beneficia totusi de somaj daca firma nu a efectuat plata acestuia pe ultimele 6 luni de zile?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:18, 7 Ianuarie 2010
buna. chiar astazi am fost si eu la somaj si doamna care m-a inregistrat a verificat ultimele 12 luni in care am lucrat eu , din ce mi-a spus dansa trebuia sa fi fost platit somajul pentru lunile in care am fost inregistrata ca lucrand la ei iar in adeverinta mi s-a completat somajul aferent mie pe ultimele 12 luni si documentul de plata din fiecare luna sau dupa caz la trimestru, la fel si pt somaj angajator, suma si doc de plata. sper sa te ajute raspunsul meu.
Hm deci s-a verificat lunile inscrise in adeverinta respectiv ultimele 12 retroactive datei de incetare a contractului de munca.
Eu nu am ce completa ptr ca angajatorul nu si-a platit contributiile pe ultimile 6 luni.
Intrebarea mea era daca pot trece alte luni din urma ptr care s-au platit contributiile de somaj si nu neparat ultimele 6 luni?
Stiu ca ptr a beneficia de somaj trebuie sa ai 12 luni lucrate din 24!
Din cele 24 de luni alegeti 12 luni in care au fost platit contributiile pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributiei pentru somaj georgiana88 georgiana88 Buna ziua...as dori sa ma lamuriti intr-o situatie:am muncit la o firma cu carte de munca din data de 11.09.2008 pana in 12.10.2009 cand mi-au bagat somaj.Am ... (vezi toată discuția)
Somaj salariati la firma in faliment stelach stelach Buna ziua, O firma a angajat in luna aprilie a acestui an mai multe persoane care le incetase contractul la o firma intrata in faliment. Firma noua, are ... (vezi toată discuția)
Ajutati -ma sa merg in somaj Lesjani Lesjani Am lucrat in ultimi 24 luni 23 am incetat un contract 01 01 2013 la care am lucrat 2 ani 1 luna de la ei adeverinta de somaj si ad de vechime am inceput un ... (vezi toată discuția)