avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cine trebuie sa declare profitul obtinut in comun de 2 ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cine trebuie sa declare profitul obtinut in comun de 2 persoane fizice?

Cum trebuie declarat profitul obtinut in comun de doua persoane din vanzarea de actiuni sau dividende pe piata externa prin intermediul unui cont de brokeraj cu doi titulari ("joint account")?

In conditiile in care venitul este in comun, cine trebuie sa completeze declaratia unica? Este legal ca un singur titular sa declare tot venitul, iar celalalt titular sa nu depuna declaratia, pentru simplificarea procesului de impozitare?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
Bluesargent, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:54, 7 Iulie 2021
Nu aveti cum sa va inregistrati la un broker decat fiecare persoana fizica individual, investitia o faceti individual si apoi declararea castigului si plata impozitului aferent o faceti individual.
Brokerii ofera optiunea unui cont comun ("joint"), in care totul e detinut la comun. Ambii titulari au exact aceleasi drepturi. Cred ca intrebarea corecta ar fi daca statul roman recunoaste acest tip de venit comun. Si daca nu, cum vor fi impozitate aceste venituri?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
Bluesargent, utilizator
Nu se poate la noi pentru ca nu va vor accepta cei de la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea profitului obtinut in comun de doua persoane fizice Bluesargent Bluesargent Este vorba de impozitarea venitului obtinut in urma vanzarii de actiuni pe piata bursiera. Brokerii ofera posibilitatea crearii unui cont de brokeraj comun, cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie venit din vanzare actiuni americane andreikaid andreikaid Cand trebuie platit impozitul pe venit provenit din vanzarea de actiuni? (Mentionez ca este vorba de actiuni pe burse americane, iar tranzactiile sunt ... (vezi toată discuția)
Optiuni pentru investitie pentru srl stomatologie SiriusxTR SiriusxTR Am intrebari legate de Optiuni pentru investitie pentru SRL cu CAEN 8622 - Activităti de asistentă medicala specializată; 8623 - Activităţi de ... (vezi toată discuția)