avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Optiuni pentru investitie pentru SRL stomatologie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Optiuni pentru investitie pentru SRL stomatologie

Am intrebari legate de Optiuni pentru investitie pentru SRL cu CAEN 8622 - Activităti de asistentă medicala specializată; 8623 - Activităţi de asistenţă stomatologica;

As dori sa investesc profitul familiei din aceste doua activitati, nu sa iau ca dividende. Din pacate activitatile sunt pe Lista privind activitătile economice pentru desfășurarea cărora legea impune condiția obiectului unic de activitate, pe site-ul ONRC.

Inseamna ca fiind SRL nu am voie sa cumpar actiuni pe bursa din cauza activitatilor mentionate mai sus?
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 07:59, 28 Noiembrie 2023
Ba puteți sa investiti în achizitia de acțiuni la Bursa de valori Bucuresti banii SRL -ului.
Ceea ce va interzice legea e sa nu adăugați cod caen prin care sa prestati aceasta activitate pentru alte persoane.
Deci luați legătura cu un broker autorizat în tranzacții pe Bursa de valori Bucuresti și o sa va trebuiască sa-i faceți copie după actele firmei pentru a putea semna contractul de servicii financiare cu el. Trebuie sa aveți activitate contul bancar al SRL-ului dumneavoastra pentru ca prin intermediul lui veți transfera banii la broker.
Încercați sa vedeți dacă nu cumva și banca la care aveți contul firmei nu cumva are serviciu de brokeraj (știu ca BT si Brd au asa ceva).
Și acum un sfat: nu neglijați ca aceasta investiție în actiuni s-o faceți scotind dividendele din SRL și apoi investind ca persoana fizica.
Asa cum doriți sa faceți direct de pe firma, va blocați acțiunile strâns legat de existenta firmei. Adică acțiunile, ca să fie profitabile investiția, trebuie sa le țineți cam peste 5 sau 6 ani. Iar dacă vreți poate între timp sa închideți firma, trebuie sa va vindeți înainte acțiunile chiar și in pierdere.
Și în plus, castigul din dividende și tranzacționare întra în contabilitatea firmei urmând impozitarea de acolo. Pe cand ca persoana fizica e mult mai simplu.
Deci va sfătuiesc sa va gândiți înainte la varianta asta.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma apuc sa investesc pe bvb solomonionut solomonionut Vreau sa ma apuc sa investesc pe BVB si explorez daca sa fac asta pe Persoana Fizica sau SRL As avea 2 nelamuriri: 1. Daca un SRL micro (platitor impozit ... (vezi toată discuția)
Se pot face investitii la bursa in cadrul unei firmei? utilizator123321 utilizator123321 Se pot face investitii la bursa conform codului caen specific aplicat in cadrul unei firme cu activitate principala diferita si platitoare de impozit pe profit ... (vezi toată discuția)
Activitati de comert la cmi stomatologic elicoidal elicoidal un cabinet stomatologic, CAEN 8623, ce trebuie sa faca ca sa vanda la receptie produse stomatologice ?la registru comertului, la administratie? care sunt ... (vezi toată discuția)