avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... OM din iunie 2021 care spune ca trebuie sa renunț la ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

OM din iunie 2021 care spune ca trebuie sa renunț la spor doctorat ...

OM din iunie 2021 care spune ca trebuie sa renunț la spor doctorat sau grad I se aplica și pentru cei care au avut echivalarea grd I înainte de 2017?
Poate un OM sa aibă prioritate în fata unei legi? Școala ma presează sa spun la ce renunț, dar nu știu ce sa fac. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 8 Iulie 2021
Un Ordin nu poate modifica o lege. Ordinul trebuie atacat in instanta.

Constituția României instituie la rang de principiu neretroactivitatea legii civile, la art. 15 alin. (2): „Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am obținut doctoratul în istorie în martie 2009 ... steviev steviev Bună ziua! Am obținut doctoratul în istorie în martie 2009 și în iunie 2009 mi-a fost echivalat, în condițiile legii, prin OM al MECI. Legea educației ... (vezi toată discuția)
Sporul de doctorat si echivalare cu gradul i MadalinaCA MadalinaCA Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns! Sunt profesor cu definitivat si am obtinut titlul de doctor in octombrie 2017, dupa ... (vezi toată discuția)
Unde scrie ca legea, ordinul si alte acte normative nu se aplica retroactiv? daniela_roxana daniela_roxana M-ar interesa daca stie careva nr. de lege art. unde scrie ca legea, ordinul si alte acte normative nu se aplica retroactiv? (vezi toată discuția)