avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă am închiriat cu 750 lei +facturi pe lună și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă am închiriat cu 750 lei +facturi pe lună și chiriașul ...

Dacă am închiriat cu 750 lei +facturi pe lună și chiriașul nu vrea să mi plătească facturile la uitați pe doua luni și 17 zile, iar acum vrea să plece de pe o zi pe alta și vrea banii de garanție înapoi, cum procedez?
Am contract cu el pe 2 ani și nu mai vrea să stea.
Ma amenință cu poliția!
Cum îl dau afară din casă???
Cel mai recent răspuns: Almaviva , utilizator 16:51, 8 Iulie 2021
Nu scrie în contract că se eliberează garanția după ce sunt achitate toate datoriile, la zi? Contractul este declarat?
Poliția nu are nici o competență în astfel de situații.Pastrati garantia pt a acoperii facturile neplătite.
Nu vrea să le plătească, asta este problema. Și vrea toată garanția înapoi. Normal că am contract declarat!
Nu vrea să citească condițiile, refuză să vadă facturile neplătite...

Alina Tudose 1 a scris:

Nu scrie în contract că se eliberează garanția după ce sunt achitate toate datoriile, la zi? Contractul este declarat?

Da, am specificat ca în cazul în care nu-și achită facturile, pierde garanția și trebuie să părăsească domiciliul închiriat.
Mi a zis că nu-l interesează, că el vrea să plece în 2 zile în afară la muncă... Păi nu este vina proprietarului că ai vrut contract pe 2 ani și după 3 luni și jumătate tu te ai răzgândit și mai vrei și banii înapoi!!!

Alina Tudose 1 a scris:

Dacă este așa cum spuneți, achitați utilitățile din banii de garanție și dacă mai rămâne ceva îi înapoiați, dacă nu...nu, mai ales că poate ați plătit cei 10% pe o perioadă mai mare de 3 luni. Aveți grijă să mergeți să declarați încetarea de contract, tocmai pt a nu vi se percepe impozit.

Alte discuții în legătură

Nu s-a facut contract de inchiriere imobil roxeea roxeea Am inchiriat in toamna 2013 luna septembrie garsoniera in cuantumul sumei de 185 euro pe luna plus garantie 830 ron.Am toate facturile la zi , si nu am ... (vezi toată discuția)
Avem probleme foarte urâte cu proprietarul casei pe care am închiriat-o și trebuie să plecăm, dar nu vrea să ne restituie garanția. ce șanse avem s-o recuperăm dacă apelăm la instanță? AlinaNegrut AlinaNegrut Buna ziua, avem nevoie de un sfat daca am avea sanse de castig prin deschiderea unui proces in tribunal impotriva proprietarului la care stam cu chirie. Am ... (vezi toată discuția)
Caine rottweiler agresiv in curtea comuna carmenliciu carmenliciu Am inchiriat o casa 3 cam unui militar si fam sale. Curtea nu facea obiectul inchirierii, e curte comuna celor 2 cladiri. In aceeasi curte mai am o anexa ... (vezi toată discuția)