avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces - solicit anularea cercetarii disciplinare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces - solicit anularea cercetarii disciplinare

Buna ziua,
La Multi Ani! va doresc, sanatate si un an mai bun decit 2009.

Am in derulare un proces in care solicit anularea cercetarii disciplinare.
La primul termen instanta a solicitat reprezentantului firmei ( avocatului ) sa aduca pina la urmatorul termen si sa depuna la dosar Regulamentul Intern al firmei.
In firma acest regulament nu a fost adus la cunostinta angajatilor, de semnatura pt. luare la cunostinta nici nu se pune problema.
Am solicitat firmei sa-mi trimita pe mail acest regulament, lucru care a fost efectuat. Nu este inregistrat, nu este semnat si nici stampilat.
Acum ( au trecut 3 luni de atunci ) am descoperit ca persoanele nou angajate primesc un alt Regulament, care are putine modificari fata de cel primit de mine, DAR este semnat, stampilat si cu numar de inregistratre de acum 5 ani.
Pot sa faca asa ceva ? Pt. mine seamana a fals in acte. Si colegii din firma care au vazut ambele variante de Regulament sint uimite de nazdravania celor din conducere. Am ambele variante pe mail primite, aceasta jonglerie a firmei ma poate ajuta ? Am sanse sa ma folosesc de ea in instanta ca sa dovedesc nulitatea acestui Regulament ? Un director cu gura mai mare si mai razbunator ( seful meu ) o da sus si tare acum ca se vor folosi de Codul Muncii si de Contractul de munca la nivel de ramura. Ca acest Regulament Intern este un ........si pot sa spuna ca nici nu exista asa ceva in firma( sa afirme acest lucru la tribunal ). Firma are cam 300 angajati. De reprezentant al salariatilor nu se discuta in firma, este un subiect tabu.
Ma pot astepta chiar sa-mi arate si un proces verbal semnat de mine ca am luat la cunostinta de acest NOU regulament.
Pot sesiza acest lucru sau sa astept termenul de judecata ?

Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
O zi buna va doresc.
xyz2009
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:11, 8 Ianuarie 2010
daca ambele ROI provin de la societate puteti sa va inscrieti in fals, cereti o expertiza judiciara... cautati un avocat bun si, dupa parerea mea aveti sanse... numai daca cele relatate sint corecte. succes!
Va redau cateva art din Codul Muncii privind obligativitatea angajatorului de a intocmi regulament intern si de a-l aduce la cunostinta salariatilor.
Interesant este ca dvs. ati incalcat niste reguli de care nu aveati cunostinta.

Art. 259. - (1) Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
Art. 262. - (1) Întocmirea regulamentului intern la nivelul fiecărui angajator se realizează în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului cod.

Art. 263. - (1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
(2) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Orice modificare ce intervine în conţinutul regulamentului intern este supusă procedurilor de informare prevăzute la art. 259 C.mun. Asadar, în situaţia în care intervine o modificare a regulamentului intern, aceasta este supusă procedurii de informare a salariaţilor.
Ca orice act, regulamentul intern poate fi contestat în măsura în care salariatul constată încălcarea vreunui drept. Controlul legalităţii cade în sarcina instanţelor judecătoreşti care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate.
Faptul ca societatea prezinta un regulament intern si apoi altul......... nu conteaza prea tare daca nu poate dovedi ca ati semnat de luare la cunostinta.

In caz ca apare o semnatura de-a dvs puteti solicita expertiza grafologica.

Asteptati termenul de judecata sa vedeti cu ce apare societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana care a consumat bauturi alcoolice in timpul serviciului. noiembriesm noiembriesm In mod normal se face cercetare disciplinara, urmand ca in procesul verbal sa se treac sanctiunile. In functie de gravitatea situatiei se poate colabora mai ... (vezi toată discuția)
Contestare avertisment scris imosoft imosoft Buna ziua, Se poate contesta un avertisment scris pentru intarzieri repetate la programul de lucru pe baza faptului ca regulamentul intern nu a fost ... (vezi toată discuția)
Ore reduse si spor de vechime Marcel_k Marcel_k Intr-o firma particulara se poate reduce programul de lucru la 7 ore la muncitori, iar la birouri program normal de 8 ore? In regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)