avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Doresc sa cumpăr o casa insiruita de la o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Doresc sa cumpăr o casa insiruita de la o persoana ...

Bună ziua! Doresc sa cumpăr o casa insiruita de la o persoana fizica. Pretul cerut de vanzator este în euro și tot in euro dorește sa încaseze banii. Vom face un antecontract pentru un avans, suma de avans o dețin în euro și o voi transfera în euro, iar apoi vom avea contractul final de vânzare-cumparare. Pentru diferenta de 85% voi apela la un credit bancar în Lei. Vanzatorul îmi cere ca în contract sa fie trecut pe langa prețul în euro si pretul în Lei calculat la un curs BNR+1%. Eu cred ca aceasta cerință este păguboasa pentru mine. Dacă amândoi suntem romani, nu trebuie sa ne raportam doar la lei? Și dacă totuși se poate o tranzacție în euro, cum pot eu sa schimb eu leii virați de banca în contul lui în euro asa cum dorește? Va mulțumesc mult!

Alte discuții în legătură

Credit prima casa gabicont gabicont Buna seara am accesat credit prima casa valoarea imobil 40000 euro, credit prima casa se acorda in lei. Am primit acordul in 21 12.2015 de la fondul de ... (vezi toată discuția)
Bani la negru la dezvoltator cu prima casa paraco paraco Buna ziua , este vorba de un imobil cumparat de nou avand pretul in euro cu prima casa si am o nedumerire.La primul antecontract prima transa de bani (un avans ... (vezi toată discuția)
Plati stipulate in antecontract molo2o molo2o Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator: 2.2. Toate platile ... (vezi toată discuția)