avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani la negru la dezvoltator cu prima casa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani la negru la dezvoltator cu prima casa

Buna ziua , este vorba de un imobil cumparat de nou avand pretul in euro cu prima casa si am o nedumerire.La primul antecontract prima transa de bani (un avans de "n" euro)este stabilita in lei la cursul euro din ziua respectiva , cand se incheie antecontractul, cu termen de 24 ore cu virare a banilor prin banca.A doua transa la fel , dar a treia cand se face antecontractul se stabileste cursul euro , si o suma respectiva de bani fixa, bani pe care ti-o poate da banca, dar pana se vireaza banii de banca poate sa mai dureze si o luna(pana se verifica dosarul, etc) , si euro poate creste( creste sigur ca de scazut nu l-am vazut sa scada).In antecontract este mentionat ca se ia in considerare cursul euro din ziua virarii banilor de catre banca.Acesta este antecontractul dinaintea contractului final de vanzare -cumparare.Diferenta de bani o vrea in mana!!! Fara chitanta !!! Este normal ? Este abuz chestia asta , ca este mentionat in antecontract ca se achita la cursul euro din ziua virarii banilor de catre banca ??? Dar in antecontract se stabilisera deja cursul euro!!!! Sunt obligat sa-i mai achit diferenta aceea de bani? Daca da si este legal , de ce nu vrea sa-mi dea chitanta ?? Nu vrea nici prin transfer bancar.Daca nu-i achit si ma da in judecata , cine castiga ?( chestia cu diferenta de bani fiind scrisa in antecontract) .E oare vina la notar, scriind asta in antecontract doar sa-i arate la cumparator ca scrie si trebuie data diferenta de bani , el stiind ca nu este ok sa scrie asta ? E abuz din partea lui? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: paraco , utilizator 11:08, 23 Ianuarie 2019
Daca banii sunt obtinuti din credit prin prima casa, banca va efectua plata numai prin transfer bancar, in niciun caz vanzatorul nu va primi baniii in numerar. Cum pretul a fost stabilit in Euro si plata se va face prin credit in lei trebuie acoperita diferenta de curs valutar, Ori schimbati leii in euro la data transferului, ori platiti in lei la cursul BNR din ziua platii.
De la inceput banca imi dadea o suma de bani stabilita in functie de euro.In ultimul antecontract banii de la banca raman aceeasi dar euro fiind un pic mai mare , inteleg trebuie sa-i mai dau o suma de bani in fata notarului, suma care este scrisa si in ultimul antecontract in functie de euro.Dar problema e alta , pana ii vireaza banii banca euro mai creste si el vrea diferenta aceea in mana, eu la chestia asta ma refeream , e legal sa-i mai dau alti bani , altii decat cei din contract? Asta este nedumerirea mea.Multumesc!

cyan a scris:

Daca banii sunt obtinuti din credit prin prima casa, banca va efectua plata numai prin transfer bancar, in niciun caz vanzatorul nu va primi baniii in numerar. Cum pretul a fost stabilit in Euro si plata se va face prin credit in lei trebuie acoperita diferenta de curs valutar, Ori schimbati leii in euro la data transferului, ori platiti in lei la cursul BNR din ziua platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prima casa roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament constructie noua cu prima casa, credit in euro meeri_m meeri_m Buna ziua, De fiecare data cand am avut o problema am scis aici si am fost ajutata, in aceasta speranta scriu si acum. Suntem, eu si sotul, in pragul de a ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)