avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua... Cum se procedeaza cu scrisoarea medicala ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua... Cum se procedeaza cu scrisoarea medicala pentru ...

Bună ziua... Cum se procedeaza xi scrisoarea medicala pentru a intra in risc? Se trimite la resurse umane pentru medicina muncii de care aparține firma, originalul sau copia? Ce alte acte mai trebuiesc trimise?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:52, 13 Iulie 2021
Se depune originalul la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Medicul de familie sau medicul specialist ginecolog, daca, considera ca exista un risc pentru mama si/ sau pentru fat, nu emite scrisori medicale ci concediu medical pentru risc maternal.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
De la medicul de familie ca sa imi. Poate emita concediu de risc maternal asa am fost informata ca este procedura. Medicul ginecolog emite o scrisoare medicala care va fi trimisa la medicina muncii la firma, apoi cu avizul de la medicina muncii, medicul de familie poate emite concediul de risc maternal. De la resurse umane mi sa spus ca voi fi chemata intr o comisie de catre medicina muncii. Si cu medicalul va trebui sa merg eu in fiecare luna la medicina muncii de unde apartinem sa il avizez. Asa este procedura? Mulțumesc

POPA GHEORGHE a scris:

Se depune originalul la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Medicul de familie sau medicul specialist ginecolog, daca, considera ca exista un risc pentru mama si/ sau pentru fat, nu emite scrisori medicale ci concediu medical pentru risc maternal.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
diana23ingrid, utilizator
Procedura legala este cea mentionata in actul normativ indicat. Gaselnite inventeaza angajatorii. Angajatilor le este frica sa nu-si piarda locul de munca, nu protesteaza si nu sesizeaza institutiile in drept ale statului.
Daca doriti sa comentati dati clik pe butonul "rspunde" pentru a nu mai aparea text integral, deja scris.
Se pare ca medicii nu cunosc procedurile, altfel nu imi explic aceasta birocratie. Nu exista aceeasi lege pt toata lumea? Medicul de fam spune ca nu poate acorda riscul pana nu avizeaza medicina muncii de la serviciu. Medicina muncii nu ia in calcul scrisoarea medicului ginecolog pana nu evalueaza situația la locul de munca si te cheama in comisie. Fiind insarcinata mi se pare o alergatura dute vino pt niste drepturi pe care le avem ca si gravida. Daca med de fam are acest drept de ce refuza sa il dea fara aprobarea medicinii muncii? Si pana la urma daca voi obtine acest risc chiar eu va trebui sa merg sa avizez acel medical la medicina muncii? Nu este firma responsabila sa trimita medicalul la medicina muncii?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
diana23ingrid, utilizator
Medicul de medicina muncii evalueaza situatia dvs. la locul de munca in momentul cand ati anuntat ca sunteti gravida si are in vedere riscurile profesionale existente, identificate si evaluate de catre angajator. Acest material care cuprinde si recomandari este pus la dispozitia angajatorului si angajatului.
Materialul nu este conditionat de acordarea concediului de risc maternal care este apanajul medicului de familie sau a medicului ginecolog.
Sunt doua lucruri care din nestiinta se confunda si asa apar alergaturile.
Procedura de prezentare concediu de risc maternal este cea reglementata prin ROI al firmei. Medicul specialist de medicina muncii vuizeaza acest concediu si il mentioneaza in dosarul medical al salariatei.
Este bine sa mearga gravida la medicul specialist de medicina muncii pentru avizare concediu medical initial pentru risc maternal. Pot fi necesare lamuriri, caz in care ulterior gravida este scutita de drumuri la acest medic,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am recomandare de la ginecolog pentru concediu de risc maternal, dar cei de la medicina muncii spun că e o aberație. cui trebuie să-i cer acest tip de concediu, cine îl acordă? Did27 Did27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau mai multe informatii despre urmatoarea situatie. Sunt insarcinata in 5 luni si la ultimul control mi s-a dat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua... mi a fost emisa o scrisoare medicala de risc de ... diana23ingrid diana23ingrid Buna ziua... Mi a fost emisa o scrisoare medicala de risc de la medicul ginecolog pentru raportul de medicina muncii. Cei de la medicina muncii mi au spus ca ... (vezi toată discuția)
Lipsa medic de medicina muncii pentru acordare concediu de risc maternal utilizator2015 utilizator2015 Buna ziua ! Am si eu o intrebare in legatura cu concediul de risc maternal . Am sarcina de 20 saptamani ,medicul meu ginecolog mi a dat o adeverinta si o ... (vezi toată discuția)