avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii- cadre didactice- Buna ziua, Am citit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii- cadre didactice- Buna ziua, Am citit cele referitoare la cumulul de functii, dar ...

Buna ziua,
Am citit cele referitoare la cumulul de functii, dar nu imi dau seama unde se incadreaza situatia mea. De aceea, va rog sa imi oferiti lamuriri.
La acest moment lucrez cu norma intreaga ca asistent universitar la facultate si de asemenea cu norma intreaga la spital. Ambele posturi au fost dobandite prin concurs, independent unul de celalalt, deci postul de la spital nu este prin incadrare clinica, La momentul angajarii la facultate eram deja angajata spitalului, si mi s-a cerut sa mut norma de baza obligatoriu la facultate. Acum se pune problema demisiei de la spital si a incadrarii clinice (cu tot ce presupune asta- jumatate de norma, salariu mai mic si dependenta postului de decizia consiliului de administratie a spitalului, etc). Nu doresc sa renunt la posturile dobandite prin concurs - mentionez ca, din cate cunosc, incadrarea clinica se poate face pentru cadrele didactice fara concurs, Pot fi obligata sa fac asta? Si daca, da, cum pot evita acest demers.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 15 Iulie 2021
Cine va solicita demisia?

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Universitatea a sugerat aceasta varianta, a demisiei de la spital pentru ca ulterior sa fiu incadrata doar cu jumatate de norma. Ideea este ca activitatea de la spital se suprapune in buna masura cu cerintele postului de la facultate, deci nu interfereaza cu activitatea de acolo. In spitalul in care lucrez nu exista posturi vacante pe care m-ar putea incadra ulterior.
O seara frumoasa,
Puteti avea doua norme, atat timp cat programul de munca nu se suprapune.
Buna seara,
Programul de munca se suprapune partial. Adica activitatile clinice cu studentii se desfasoara dimineata la spital. Dar acest lucru se intampla si daca am jumatate de norma. Va multumesc
Teoretic legea nu interzice , dar logic o persoana nu poate fi in acelasi timp la doi angajatori .... altfel spus, nu puteti avea activitati clinice cu studentii la spital in acelasi tip cu activitati aferente functiei din spital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadre didactice universitare medicina matacuta ioana matacuta ioana Buna ziua, Ce se intampla cu cadrele didactice universitare ale facultatilor de medicina care au incadrare clinica sau posturi obtinute prin concurs? Acestea ... (vezi toată discuția)
Salariul cadrelor didactice din domeniul medical Val_2019 Val_2019 Buna seara. Va adresez urmatoarea intrebare: Un medic, cadru universitar cu integrare clinica, are norma intreaga la universitatea de medicina si, conform ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt contabil in 2 unitati de invatamant. intr-o unitate ... cordeamon1ca@yahoo.com cordeamon1ca@yahoo.com Buna ziua. Sunt contabil in 2 unitati de invatamant diferite. Intr-o unitate am CIM pe 8 ore de la ora 8:00 la ora 16:00, in cealalata unitate am contract de ... (vezi toată discuția)