avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadre didactice universitare medicina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadre didactice universitare medicina

Buna ziua,
Ce se intampla cu cadrele didactice universitare ale facultatilor de medicina care au incadrare clinica sau posturi obtinute prin concurs? Acestea au 2 CIM aferente incadrarii la cele 2 institutii?
Cel mai recent răspuns: matacuta ioana , utilizator 20:38, 4 Octombrie 2024
In ce sens? Detaliati nelamurirea.
Buna seara
Este posibil sa nu fi inteles eu bine si acest proiect de lege sa nu aiba legatura cu dilema mea.
Cadrele didactice universitare din invatamantul medical pot avea incadrare clinica ( adica norma de medic la spital) sau posturi obtinute prin concurs in afara activitatii de la universitate. Asadar, este vorba de 2 posturi aflate la institutii de stat diferite pentru care exista CIM si sunt remunerate din bugetul de stat. Conform legii activitatea se desfasoara prin suprapunerea programului de lucru. Daca se interzice cumulul de functii cum ramane cu activitatea acestora?
Discutati despre ceva ce inca nu este adoptat ..cred ca cel mai bine este sa vedem forma adoptata a actului normativ si putem discuta pe textul de lege .

In prezent, art,35 alin.1 teza I C.mun. dispune ca, orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii- cadre didactice- buna ziua, am citit cele referitoare la cumulul de functii, dar ... matacuta ioana matacuta ioana Buna ziua, Am citit cele referitoare la cumulul de functii, dar nu imi dau seama unde se incadreaza situatia mea. De aceea, va rog sa imi oferiti ... (vezi toată discuția)
Salariul cadrelor didactice din domeniul medical Val_2019 Val_2019 Buna seara. Va adresez urmatoarea intrebare: Un medic, cadru universitar cu integrare clinica, are norma intreaga la universitatea de medicina si, conform ... (vezi toată discuția)
Contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata malenadiva malenadiva Bună ziua vă rog să mă ajutați în vederea înțelegerii cadrului legislativ privitor la următoarea situație. Sunt angajată ca profesor pentru ... (vezi toată discuția)