avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! \"Art. 228 Numarul de ore in cadrul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! "Art. 228 Numarul de ore in cadrul programului normal ...

Buna ziua !

"Art. 228
Numarul de ore in cadrul programului normal de lucru pentru reprezentantii salariatilor destinat in vederea indeplinirii mandatului pe care l-au primit se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin negociere directa cu conducerea unitatii."

Va rog frumos , oricine ati fi , sa-(mi) raspundeti la urmatoarele intrebari:
Cum are loc NEGOCIEREA DIRECTA ? , in cazul de mai sus.
Adica eu zic ceva, el zile altceva , ca la piata ? Si daca nu vrea/vor , ce se intampla ? De cate ori pot sa zic eu ceva si el/ei altceva ca sa fie discutie ?
Cu cine mai exact are loc negocierea ? Pentru ca , dupa cum observati , din text rezulta ca persoana X negociaza direct cu (posibil) mai multi / multe persoane.
Ce sanse considerati a avea cineva la o astfel de negociere ? Aici va rog sa luati in calcul si aspectele nevazute ale activitatii/specificului.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: CetateanulT , utilizator 10:17, 17 Iulie 2021
Pai..., daca e vid legislativ pentru acesta situatie ... , sa facem un exercitiu de imaginatie
despre cum decurg lucrurile in realitate :
""-Uite cum sta treaba .., trebuie sa negociem direct !
Pentru asta vila mea deseara.
Urci scarile si deschizi binisor usa cu capu' .
Intri , depui o CRR cu dop ... si ,
Gata.. , se rezolva !! ""

:-(((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar minim de reprezentanti ai salariatilor Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Pentru un nr. de 75 salariati, cati reprezentanti ai salariatilor se pot alege in vederea negocierii CCM. Un singur reprezentant e ... (vezi toată discuția)
Cati reprezentanti ai salariatilor negociaza ccm? dorel13 dorel13 La o societate care are 115 salariati, cati reprezentanti ai salariatilor trebuie sa fie pentru a negocia ccm la nivel de unitate? In ce lege ne putem uita? (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de unitate Alina Pene Alina Pene Administratorul poate face parte din comisia de negociere a CCM la nivel de unitate? Nr. reprezentantilor salariatilor trebuie sa fie egal cu nr. membrilor ... (vezi toată discuția)