avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Subcontractant/Declaratie de sustinere
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Subcontractant/Declaratie de sustinere

La Multi Ani!

...sunt involucrat in pregatirea ofertelor pentru Proiecte POS Mediu 2007 - 2013, , si am intalnit puncte de vedere diferite ale ROC, in ceea ce priveste acelasi asunto, nu ca ar fi ceva anormal , dar consider ca vizavi de anumite aspecte, acesti ROC treb sa aiba acelasi pdv, fata de unele aspecte, cum ar fi de pilda:
- un Operator poate prezenta Declaratie de Sustinere si in acelasi timp sa fie si Subcontractant;
va multumesc anticipat`ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: Marius Cocean , Consilier juridic 12:16, 8 Ianuarie 2010
Numai "La multi ani!" am inteles!
Bref, de ce nu cereti dumneavoastra o opinie de indrumare de la Autoritatea de control a AP? Noi ne-am mai folosit de aceasta parghie inclusiv pe actualul mandat pdl-ist din cate imi amintesc; au fost prompti.
parerea mea este ca nu ar fi nevoie de acea declaratie de sustinere daca operatorul are calitatea de subcontractant, in scopul sustinerii, din aceasta calitate, are dreptul sa depuna documentele proprii privitoare la situatia economica si financiara si capacitatea tehnica si profesionala (vezi art. 186 alin.3 si art. 190 din OUG nr. 34/2006).
....din pacate, parerea antevorbitorului meu este gresita...in toate Fisele de Date, de ex, privind proiectele Axa 1 - Pos Mediu, se specifica clar ca:
"La evaluarea situaţiei economico-financiare nu se iau în considerare datele suva bcontractanţilor" respectiv,
"La evaluarea capacitatii tehnice si profesionale nu se iau în considerare datele subcontractanţilor"
ps art invocate se refera la un Consortiu...Subcontractantul nu face parte din Consortiu...
deci. S poate fi Sustinator
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta similara - subcontractant olimpiamaria olimpiamaria la o licitatie pentru lucrari de executie si proiectare, operatorul economic poate face acord de subcontractare pentru proiectare? sau este obligat sa faca ... (vezi toată discuția)
Sustinere tehnica tert Geom1 Geom1 Inca am o nelamurire asupra ce inseamna, cf. art. 190/OUG 34 \\"Capacitatea tehnică şi profesională a ofertantului/candidatului poate fi susţinută, pentru ... (vezi toată discuția)
Subcontractant sau sustinator - conditii eligibilitate razvan911 razvan911 La o licitatie am posibilitatea de a participa insa sociatatea mea nu are o anumite acreditare ISCIR. In documentatie este precizat ca daca nu am acel ... (vezi toată discuția)