avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune contra contract vanzare/cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune contra contract vanzare/cumparare

Buna ziua.
Este valabil un contract de vanzare/cumparare incheiat intre soti impotriva succesiunii ? Tatal meu a decedat in aceasta luna . In aprilie imobilul se afla in posesia sa .
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:33, 14 Iulie 2021
Buna ziua?
A vandut sotiei partea dumnealui de imobil/bunuri?
Legal poate face asta, nu este obligat sa lase ceva in urma drept mostenire.
Acum trebuie vazut si daca acel contract a fost incheiat legal ( a primit bani in urma lui, avea discernamant in momentul semnari, etc.).
Discutati aceste aspecte cu un avocat si vedeti daca sunt motive pentru a cere anularea lui in instanta.
Nu a primit bani, altfel ar exista in casa sau intr-un cont . Daca ar fi primit banii ar fi tot obiectul mostenirii nu este asa ? Am inteles ca peste 50000 Lei nu este legala plata cu cash. In aprilie bunurile se aflau in posesia sotului , nu avea cum sa cheltuie banii a stat mai mult in pat .Este vorba de 2 terenuri in Dambovita in total cam 5 ha , puteau fi vandute la orice pret? Nu este un pret minim/ha ?
Chiar acum vrea sa cumpere un prieten un teren in Dambovita si a trebuit sa astepte 5 luni ca nu erau actele gata si vanzatorul a trebuit sa dea un anunt local pentru terenul agricol, cica vecinii au intaietate la cumparare si, daca nu vrea cineva sa cumpere, abia apoi il poate vinde altcuiva...

In fine... din ce spuneti... ceva nu este in regula la dvs. si sfatul meu este sa consultati un avocat sa vedeti exact ce acte s-au intocmit, daca s-au intocmit... sa mergeti la notar sa vedeti daca s-a semnat vreun contract de Vanzare-cumparare de tatal dvs...

Si da, banii din vanzare intra la succesiune.
Plus ca nu poti vinde chiar pe un leu metrul patrat ca se poate considera vanzare fictiva si se poate cere in instanta anularea contractului. Cel putin la pretul zonei...

De aceea am zis sa discutati cu un avocat, doi... sa nu va zgarciti la costul onorariului si sa pierdeti apoi mai mult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu sunt de acord o sa incerc pe scurt,sa va explic problema mea,bunica a murit ...ea avind 4 copii,unul din ei a murit..acela fiind tatal meu ,de la bunica a ramas 4 ha de ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila si definitiva =0 dmdc dmdc Din anul 1999 am o hotarare definitiva si irevocabila conform careia paratul (o societate comerciala si consiliul local)este obligat sa lase ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan cris_nedelcovici cris_nedelcovici buna ziua, am urmatoarea problema: suntem 2 frati. Tatal nostru a murit in anul 2000 si nu am facut succesiunea. Ne-a ramas un teren extravilan care e dat in ... (vezi toată discuția)