avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ruda prin ...

Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ruda prin alianta ) care era in curs de a -si vinde apartamentul urmand sa se mute la copii in Germania. si dorea sa aiba unde sa primesca eventuala corespondenta Imediat ce si-a vandut apartamentul a plecat la copii in Germania , Ea nu a stat de loc la mine doar ca si-a facut buletinul ca sa isi poate face card pasaport etc In Germania si-a anuntat la primaria din orasului ca locuieste la copiii ei si si-a facut pe banii ei si asigurarea de sanatate renuntand la cea din Romania.
Dupa 2 ani probabil au fost neintelegeri intre ea si copii , doreste sa revina in Romania. locuind la mine pana gaseste un spatiu adecvat caci hotelul e prea scump , dar eu nu mai doresc asa ceva vazand ca e o persoana conflictuala. tocmai pt a preveni neplacerile eventuale.
Cum pot sa o radiez din spatiu ( adresa mea) obligand-o sa isi faca domiciliul la o eventuala locuinta inchiriata sau ceva de genul.
Daca retrag consimtamnatul si duc la politie si adeverinta ca locuieste legal in Germania e suficient?
Multumesc
Niculescu
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 17:41, 13 Iulie 2021
Buna ziua,

Trebuie sa mergeți la evidența populației (de obicei e în aceeași clădire cu secția de poliție de care aparțineți) și să sesizați in scris faptul că acea persoana nu mai locuiește la dvs (art 62 alin 1 din Normele metodologice privind aplicarea OUG 97/2005).

Organele de poliție vor face verificări în teren pentru a se asigura că nu locuiește efectiv acolo, iar ulterior vor efectua mențiunile necesare în evidențe.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.Niculescu a scris:

doreste sa revina in Romania. locuind la mine pana gaseste un spatiu adecvat caci hotelul e prea scump , dar eu nu mai doresc asa ceva vazand ca e o persoana conflictuala. tocmai pt a preveni neplacerile eventuale.
Cum pot sa o radiez din spatiu ( adresa mea) obligand-o sa isi faca domiciliul la o eventuala locuinta inchiriata sau ceva de genul.

Nu sunteți obligată să o primiți pentru că are domiciliul de pe cartea de identitate la dvs.
Pe de altă parte, nu puteți nici s-o obligați să și-l schimbe sau să-și facă viză de reședință la altă locație.

Anunțați la Evidență așa cum v-a indicat d-na avocat, e tot ce puteți face în afară de a-i spune ferm că nu aveți spațiu și condiții să o primiți și o rugați să caute altă soluție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare de domiciliu floryn_bzz floryn_bzz am facut buletin la cineva pe adresa mea si nu mai sta aici si tot vin prin posta documente cum pot sa l anulez (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu dupa vanzare apartament giglia giglia Buna ziua,sunt nou venita in Forum si am nevoie de ajutor in a ma lamuri cu privire la schimbarea domiciliului.Am fost pana ieri,proprietara unui apartament pe ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului la inchiriere danielamrom danielamrom Buna ziua, Am inchiriat de curand un apartament ( care este proprietatea parintilor mei, deci nu este pe numele meu) si atunci cand am anuntat ... (vezi toată discuția)