avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ruda prin ...

Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ruda prin alianta ) care era in curs de a -si vinde apartamentul urmand sa se mute la copii in Germania. si dorea sa aiba unde sa primesca eventuala corespondenta Imediat ce si-a vandut apartamentul a plecat la copii in Germania , Ea nu a stat de loc la mine doar ca si-a facut buletinul ca sa isi poate face card pasaport etc In Germania si-a anuntat la primaria din orasului ca locuieste la copiii ei si si-a facut pe banii ei si asigurarea de sanatate renuntand la cea din Romania.
Dupa 2 ani probabil au fost neintelegeri intre ea si copii , doreste sa revina in Romania. locuind la mine pana gaseste un spatiu adecvat caci hotelul e prea scump , dar eu nu mai doresc asa ceva vazand ca e o persoana conflictuala. tocmai pt a preveni neplacerile eventuale.
Cum pot sa o radiez din spatiu ( adresa mea) obligand-o sa isi faca domiciliul la o eventuala locuinta inchiriata sau ceva de genul.
Daca retrag consimtamnatul si duc la politie si adeverinta ca locuieste legal in Germania e suficient?
Multumesc
Niculescu
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 17:41, 13 Iulie 2021
Buna ziua,

Trebuie sa mergeți la evidența populației (de obicei e în aceeași clădire cu secția de poliție de care aparțineți) și să sesizați in scris faptul că acea persoana nu mai locuiește la dvs (art 62 alin 1 din Normele metodologice privind aplicarea OUG 97/2005).

Organele de poliție vor face verificări în teren pentru a se asigura că nu locuiește efectiv acolo, iar ulterior vor efectua mențiunile necesare în evidențe.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.Niculescu a scris:

doreste sa revina in Romania. locuind la mine pana gaseste un spatiu adecvat caci hotelul e prea scump , dar eu nu mai doresc asa ceva vazand ca e o persoana conflictuala. tocmai pt a preveni neplacerile eventuale.
Cum pot sa o radiez din spatiu ( adresa mea) obligand-o sa isi faca domiciliul la o eventuala locuinta inchiriata sau ceva de genul.

Nu sunteți obligată să o primiți pentru că are domiciliul de pe cartea de identitate la dvs.
Pe de altă parte, nu puteți nici s-o obligați să și-l schimbe sau să-și facă viză de reședință la altă locație.

Anunțați la Evidență așa cum v-a indicat d-na avocat, e tot ce puteți face în afară de a-i spune ferm că nu aveți spațiu și condiții să o primiți și o rugați să caute altă soluție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare de domiciliu floryn_bzz floryn_bzz am facut buletin la cineva pe adresa mea si nu mai sta aici si tot vin prin posta documente cum pot sa l anulez (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu dupa vanzare apartament giglia giglia Buna ziua,sunt nou venita in Forum si am nevoie de ajutor in a ma lamuri cu privire la schimbarea domiciliului.Am fost pana ieri,proprietara unui apartament pe ... (vezi toată discuția)
Anulare domiciliu Isabela30 Isabela30 Cum pot anula domiciliul unui chirias pe care l.am luat in spatiu iar acum am reziliat contractul inregistrat la anaf (vezi toată discuția)