Bună ziua
am și eu o nelămurire. Anul acesta am terminat Facultatea de Științe Socio Umane, specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar secția germană. (durata de 3 ani). Vreau să mă înscriu la master la Cluj, la Specializarea Didactica limbii și literaturii germane, cultura și civilizația germană a Europei Centrale și de Sud-Est (în limba germană) cu durată de 2 ani. Întrebarea mea este dacă, după ce termin masterul , pot să predau la gimnaziul clasele 5-8 sau nu? Mulțumesc
Pentru ocuparea funcțiilor de profesor în învățământul gimnazial sau profesional, profesor de instruire practică, profesor în palatele și cluburile elevilor, profesor-antrenor în cluburile sportive școlare, profesor documentarist se cere : absolvirea cu examen de licență ori examen de absolvire a unei instituții de învățământ superior sau a unui colegiu pedagogic în profilul postului sau absolvirea cu diplomă a ciclului I de studii universitare de licență sau a ciclului II de studii universitare de masterat în profilul postului, cu condiția finalizării cu certificat a programului de formare psihopedagogică de nivel I ori a îndeplinirii condiției prevăzute la art. 238 alin. (1^2) sau alin. (7) din Legea 1/2011.
Profesia de invatator
MaziluG
Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)