avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Ma poate ajuta cineva? Prietenul meu a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Ma poate ajuta cineva? Prietenul meu a stat 2 luni ...

Bună ziua! Ma poate ajuta cineva?
Prietenul meu a stat 2 luni pe arest preventiv după care 2 luni pe arest la domiciliu, acum intrând în a 3 a luna . Dosarul în care se afla , cuprinde mai multe persoane , fiind băgat în "aceeași oala " cu ceilalți. Dosarul prevede comercializarea produselor stupefiante de risc . Cum poate obține control judiciar , nu are antecedente penale, are o singura fapta minora pe care si-a recunoscut-o.
Cel mai recent răspuns: Flavia2903 , utilizator 00:43, 15 Iulie 2021
Buna ziua,

Ar trebui punctat in fata instanței faptul că se află la prima abatere, probabil cantitatea de droguri era mica, că și-a recunoscut fapta, poate a formulat și un denunț (?) care să-i fi reușit (pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa), ar fi utila o oferta de angajare pe care sa o depună la dosar atunci când se discuta prelungirea sau se verifica măsura.

Daca are copii, sa indice că e necesar sa lucreze pentru a-i susține financiar și să depună actele de stare civilă care sa ateste existența copiilor.

Daca are probleme de sănătate, sa depună înscrisuri medicale.

Daca dosarul se afla in camera preliminara sa arate că au fost administrate toate probele și va apela la procedura simplificată, astfel că nu are posibilitatea de a împiedica buna desfășurare a procesului penal.

In rest, depinde de situația lui concretă.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Am prezentat în fata instantei actul de propunere de angajare , dar i a fost respins , a discutat ca e la prima abatere , și degeaba! Dosarul se afla în prezent în camera preliminara. I a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii . Întra-adevar cantitatea a fost de 0,6 g , singurul act de vinovăție. Ce se mai poate face ? Se poate spune ca autoritățile juridice fac abuz de putere ? Mulțumesc
Din păcate, practica instanțelor este să aplice masuri preventive inculpaților acuzați de săvârșirea unor asemenea fapte pe întreaga durată a procesului, doar rareori se dispune înlocuirea arestului cu măsura controlului judiciar când se ajunge în faza camerei preliminare.

Sper că formulează contestație după fiecare termen în care instanța dispune asupra măsurii preventive.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
In afara de a susține că există probe care sa indice că nu prezintă pericol pentru ordinea publică, că a avut o atitudine sinceră, că măsura privativă de libertate nu e necesară pentru realizarea scopului prevăzut de art. 202 cod procedura penală + ce am scris in primul mesaj, nu mai aveți ce depune și face.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
Va mulțumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Control judiciar - durata, revocare cristian1968 cristian1968 Care este durata ,,controlului judiciar,, cine stabileste durata acestei masuri preventive,cum si de catre cine se revoca? (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)