avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe transfer proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe transfer proprietate

Care este cea mai ieftina modalitate din punct de vedere al taxelor pentru a trece o casa si un apartament pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:56, 20 Iulie 2021
Cam orice act de transfer al dreptului de proprietate (vanzare, donatie, intretinere) costa la fel. Adresati-va unui notar public. Valoarea orientativa a imobilelor depaseste cumulat 450.000 lei? Le primiti de la o ruda apropiata?
Salutare. Valoarea nu depaseste suma respectiva. Si da, le ofer baiatului meu.
pentru a trece o casa si un apartament pe numele meu?

Si da, le ofer baiatului meu.

le oferiti sau le primiti ?
Donatia e cea mai potrivita, daca le primiti/ dati.
atunci intrati pe www.unnpr.ro si calculati valoarea imobilelor, dupa care introduceti-o intr-un calculator de taxe notariale (gasiti o sumedenie) si aflati cat va costa actul.
sau, mai simplu, adresati-va unui birou notarial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa notariala pentru schimbul unui teren sorin85 sorin85 buna ziua, imi puteti spune cam cat ar fi taxa notariala pentru schimbul unui teren cu alt teren, (vezi toată discuția)
Părinții vor să lase apartamentul fratelui meu mijlociu, care nu are bani. pot părinții să i-l vândă pe o sumă minimă, și să plătească doar taxele notariale? ContSters474437 ContSters474437 Părinții vor sa lase apartamentul fratelui meu ( eu, fratele mai mare, sunt de acord dar fratele mai mic vrea sa ia tot, desi are o situatie financiara ... (vezi toată discuția)
Donatie zsuzsa78 zsuzsa78 Buna, daca poate sa-mi spuna cineva cca cat ma costa la notar transcrierea unui teren intravilan, de 0.100 HA, dat in donatie de catre bunica. Multumesc, ... (vezi toată discuția)