avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ginerele meu mă poate lua că coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ginerele meu mă poate lua că coasigurat

Ginerele meu mă poate lua că coasigurat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 16 Iulie 2021
Nu se poate,
Doar fiica dvs. poate face asta.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
Ionut.ion, utilizator
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, parintii fara venituri proprii pot deveni coasigurati ai copiilor si nu ai nurorilor/ginerilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat în vârstă de 43 de ani Asistenta medicala Asistenta medicala Bună ziua,o persoană pensionară poate lua coasigurat,fiica fără venit, deși are virsta de 43ani?, Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Referitor la persoanele care pot fi coasigurate gina2010 gina2010 Buna ziua, socrii intra in categoria persoanelor coasigurate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Coasigurat persoana fara venituri spesdesign spesdesign Cum poate deveni coasigurat o persosoana fara venituri (vezi toată discuția)