Bună ziua.Va rog frumos să îmi spuneți dacă este normal să mi se blocheze contul la banca in cazul in care in urma cu 3 ani am girat unei persoane la un CAR care sa dovedit rău platnică.Mentionez că atunci când am girat eram in câmpul muncii iar acum sunt în creștere copil.Practic eu momentan am contractul de muncă suspendat până împlinește copilul 2 ani.Va mulțumesc frumos ptr timpul acordat.
Curtea Constituțională a României a decis în ședința din 7 aprilie 2021, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, că este neconstituțională o prevedere din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor care se referă la urmărirea silită în vederea recuperării.
Măsura a intrat în vigoare din 27 mai 2021 . Prin urmare, indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor trebuie sa poata fi urmarita si supusa executarii silite, in limitele prevazute de cadrul legal in materie, respectiv Codul civil si Codul de procedura civila, pentru recuperarea oricarei creante