avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord notarial constructie la calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord notarial constructie la calcan

Buna ziua,
Un vecin imi cere sa semnez acord notarial pentru a construi o locuinta pe terenul din spatele casei mele, la 90 de cm distanta de calcan,
Acordul prevede ca nu sunt necesare lucrari de interventie asupra cladirii existente (casei mele) si constructorul nu va folosi tehnologii care sa produca vibratii care sa afecteze cladirea existenta. Atat.
Nu scrie cine ar raspunde daca se produc totusi daune, tinand cont ca vecinul va construi la distanta de 90 de cm, si va face subsol (garaj) + parter+ etaj iar casa mea nu are fundatie, este pusa direct pe pamant si e foarte, foarte veche (cca. 100 ani).
Nu stiu sa se fi facut vreo expertiza tehnica, nu a venit niciun specialist sa imi ceara acordul sa examineze pe interior calcanul, cum am citit ca se face in astfel de cazuri?
Exista vreun temei legal in baza caruia sa solicit o astfel de expertiza, exista vreo obligatie din partea vecinului in acest sens? Nu doresc sa ii pun bete in roate vecinului dar acest acord de 3-4 randuri mi-a ridicat semne de intrebare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AncaMarinescu57 , utilizator 15:50, 16 Iulie 2021
Nu exista neaparat un temei legal, dar aveti dreptul de a solicita asta. Nu sunteti obligat sa va exprimati acordul asa ca, daca alageti sa vi-l exprimati, puteti face in conditiile pe care le stabiliti.
Totusi, ca sa nu faca nici vecinul expertiza degeaba , puteti da o declaratie cum ca in urma efectuarii de catre vecin a unei expertize tehnice, pe cheltuiala sa, apeland la un expert in structuri de rezistenta autorizat, va obligati ca, in cazul in care respectiva expertiza determina ca nu exista nici un fel de risc privind structura de rezistenta (sau diverse elemente pe care le puteti detalia) a constructiei ce va apartine, sa emiteti un acord in forma autentica privind efectuarea unei constructii care sa respecte intocmai proiectul depus spre autorizare.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcții alipite la calcan ContSters221975 ContSters221975 \"Art. 612. - Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! (problema casa cu calcan) Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine... Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema. Pe stanga ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)