avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcții alipite la calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcții alipite la calcan

"Art. 612. - Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic."

intrebarea e: se mai poate construi la calcan?
noile autorizatii de construire se elibereaza in conformitate cu regulamentul de urbanism anterior intrarii in vigoare a ncc sau cu respectarea ncc:(
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 20:27, 18 Octombrie 2011
Pai prevede chiar articolul citat de dumneavoastra
"Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic."
In baza unei expertize tehnice care stabileste aceasta posibilitate si cu acordul vecinilor, respectand prevederile regulamentului de urbanism pentru zona respectiva se poate obtine autorizatia de construire, evident cu respectarea prevederilor legale.(Legea50/ 1991)


noile autorizatii de construire se elibereaza in conformitate cu regulamentul de urbanism anterior intrarii in vigoare a ncc sau cu respectarea ncc?
e adevarat ca noul cod e..mai mult de invatat si raportat la vechile norme si abia apoi de dicutat ce-i neinteles:)

Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
ContSters221975, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard in spatele casei! AlexandraAndreea1 AlexandraAndreea1 Bună ziua. Aş dori să vă adresez o întrebare: Este permisă construirea unui gard în spatele casei luând în considerare faptul că locuinţa este ... (vezi toată discuția)
Informație despre calcan Ianiselecom Ianiselecom Buna ziua. Dețin un teren cu o casa bătrânească lipita la calcan in partea din stânga proprietații, aici având ca vecin domeniul public. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Distanta intre propietati vacarunicolaie vacarunicolaie care este distanta legala intre gard imprejmuitor si balconul casei vecinilor/ (vezi toată discuția)