avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard in spatele casei!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard in spatele casei!

Bună ziua. Aş dori să vă adresez o întrebare: Este permisă construirea unui gard în spatele casei luând în considerare faptul că locuinţa este situată pe hotarul unei fundături late de 4 m şi 10?
Vecinii noştri sunt poziţionaţi unul în partea stânga a fundăturii şi celălalt în fundul acesteia, ambele construcţii fiind împrejmuite de un gard.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:56, 22 August 2015
Trebuie respectate preved.art,612 NCC Distanta minima intre constructii."Orice constructii,lucrarari sau plantatii se pot face de catre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 cm fata de linia de hotar,daca nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism,astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor proprietarului vecin.Orice derogare de la distanta minima se poate face prin acordul partilor exprimat printr-un inscris autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre propietati vacarunicolaie vacarunicolaie care este distanta legala intre gard imprejmuitor si balconul casei vecinilor/ (vezi toată discuția)
Construcții alipite la calcan ContSters221975 ContSters221975 \"Art. 612. - Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de ... (vezi toată discuția)
Gard intre vecini ContSters368229 ContSters368229 Am un vecin care vrea sa schimbe un gard despartitor intre proprietatea mea si a lui . Acesta are nevoie de aprobarea mea ? Ar trebui sa ma consulte asupra ... (vezi toată discuția)