avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatia noastra [ 3 mostentori ] se prezinta astfel ; ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatia noastra [ 3 mostentori ] se prezinta astfel ; in urma ...

Situatia noastra [ 3 mostentori ] se prezinta astfel ; in urma decesului tatalui am mostenit o casa batraneasca in Braila. S-a facut succesiunea si suntem inregistrati la Primaria Braila. Tata a cumparat propietatea in 1981 , a facut cadastru si intabulare in 2016 ; incercam sa vindem si nu putem !! De ce ?! Suprafata in mp totala din acte e mult mai mare decat cea fizica. In cadastru mai apare o cladire si suplimentar un teren care fizic acum sunt folosite de familia de la care a cumparat propietatea in 1981. Curtea noastra si a lor este bine delimitata de garduri . Cand ne-am trecut casa pe numele nostru am complectat in hartiile de la primarie suprafetele din acte , si nimeni nu ne-a atras atentia in nici un fel si tatal nostru a fost fazut in sistemul informatic al primariei cu aceasta propietate. Vreau sa analizati aceasta problema si din urmatorul unghi ! Tata era un om speriat ca cineva sa nu-i vanda casa . A fost la viata lui obisnuit cu tribunalele si procesele. Se poate sa existe vreun artificiu prin care el sa fii cedat cu buna stiinta din propietate ? Cadastru - cum am spus e pee numele lui si include parte din curtea si casa vecinilor. Acesti vecini nu sunt rude cu noi. Am gandit sa merg la primarie si sa intreb pe cata suprafata toatala platea impozit . Daca se dovedeste ca el platea impozit pe suprafata din cadastru si din contractul de vanzare , ce credeti d-stra ca trebuie facut astfel incat sa nu ne poata nimeeni acuza de inselatorie la vanzarea propietatii ? Vecinii sunt oameni simpli fara educatie si nu vreau sa ii sperii cu ceva , ci chiar as cauta sa-i protejez. Va multumesc si daca m-am facut inteles astept cu nerabdare raspunsurile d-stra.

Alte discuții în legătură

Buna ziua Irinel Sandu Irinel Sandu Buna ziua, Vin catre dvs. cu urmatoarea dilema: In anul 2013 am cumparat casa batraneasca de la rude, deoarece nu au fost actele facute la timp si acestia au ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,drept de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua...am si eu o problema daca ma poate lamuri cineva...va multumesc anticipat...parintii mei au construit o casa in anul 1970 pe un teren de al bunicii ... (vezi toată discuția)
Doi proprietari , acte diferite, același teren Gina Elena Stoica Gina Elena Stoica Bună ziua ! Vă rog dacă puteți să-mi dați un sfat : în anul 1981 tatăl meu a cumpărat o casă +teren aferent delimitat de vecini , în anul 1994 ... (vezi toată discuția)