avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! De curând am vândut apartamentul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! De curând am vândut apartamentul părinților mei ...

Bună ziua! De curând am vândut apartamentul părinților mei decedați la care contribui de ani buni cu plata fondului de rulment. Am solicitat restituirea acestuia dar de câteva luni mă lovesc de niste nereguli în cadrul asociației. Președintele mă duce cu vorba că întreținerea este încasată de o firmă și administrația nu are evidențele clare asupra încasărilor anilor precedenți. Mi-au solicitat să vin eu cu chitanțele anterioare pe care evident de mulți ani de zile nu le mai am. M-am interesat și am înțeles că ei trebuie să aibă registre de încasări ale fondului de rulment și când am întrebat câți bani s-au strâns rezultând din aceste registre am primit răspuns evaziv cum că ar fi vreo 5-600 lei. Ori din calculele mele și din evidența aplicației firmei unde am platit întreținerea, rezultă un sold de 1185lei. Cum fac să-mi recuperez acești bani având în vedere că sunt ,,aburit" la propriu de ceva timp in care am avut suficientă răbdare ca asociația să-și clarifice situația? Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2021
Tino Vasco, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:36, 18 Iulie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cerere scrisa la presedinte privind situatia si returnarea fondului de rulment(sa furnizeze nr de intrare document).....are termen 10 zile sa raspunda
eventual scris in cerere ca dupa cele 10 zile, conform art 28 alineat 4 din legea 196/2018, va rezervati dreptul de a merge mai departe cu o sesizare la primarie

genul de presedinte care se implica.....habar nu are de situatia financiara a asociatiei si pe urma ne intrebam cum apar pe aici, gauri in gestiune,somatii sistare utilitati si facturi de cativa ani neplatite
In afara de registre si evidente anuale,obligatoriu administratia trebuie sa detina deschisa fisa de evidenta pentru fiecare apartament in care se consemneaza lunar obligatii de plata si nuarul documentului justificativ al platii
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa dispuna restituirea fondului de rulment -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Presedintele de asociatie detine obligatia legala sa raspunda in termen de 10 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! pe ce perioadă se restituie fondul de rulment? am ... Monica2323 Monica2323 Bună ziua! Pe ce perioadă se restituie fondul de rulment? Am stat într-un bloc din 1961, de la darea în folosință; după 1990 am cumpărat apartamentul ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii asociatii proprietari MOTEABOGDAN MOTEABOGDAN Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:in asociatia noastra presedintele impreuna cu administratorul au hotarat sa transforme fondul de ... (vezi toată discuția)
Presedinte nou asociatie proprietari - probleme dupa decesul adminstratorului cipex cipex Buna ziua, in urma decesului administratorului/casier al asociatiei de proprietari din care fac parte au aparut urmatoarele situatii: - s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)