avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare auto sau inselaciune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare auto sau inselaciune?

Buna ziua
Va rog, daca aveti posibilitatea, sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am postat un anunt online pentru vanzarea masinii personale. Am primit telefoane de la mai multe persoane care sustin ca sunt " in zona" si doresc sa imi plateasca cash pentru masina si apoi sa plece cu ea, dupa incheierea actului de vanzare-cumparare. Citind pe internet am inteles ca la taxe si impozite se solicita (pentru scoaterea din evidenta) atat contractul de vanzare-cumparare in original cat si alte 4 copii. Va rog sa imi spuneti daca am nevoie de toate aceste exemplare sau este suficinet sa vand masina astazi si ulterior sa ma prezint doar eu (fara cumparator) la taxe si impozite cu un singur exemplar, pentru scoaterea din evidenta fiscala. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2021
alexandru08, utilizator
Cel mai recent răspuns: mroby , utilizator 07:50, 19 Iulie 2021
Buna ziua.

Puteti solicita dvs. scoaterea din evidenta fiscala pe baza contractului de vanzare - cumparare insa asta nu va fi suficient in situatia in care noul proprietar nu va efectua demersurile pentru a transcrie autoturismul pe numele sau iar eventualele amenzi vor veni tot pe numele dvs. (deoarece in baza de date a politiei tot dvs. figurati ca proprietar).

Este important sa incheiati contractul de vanzare - cumparare in forma scrisa (gasiti model pe internet) si sa mentionati pe certificatul de inmatriculare a autoturismului faptul ca a acesta a fost instrainat.

In situatia in care noul proprietar nu va efectua demersurile pentru transcrierea autoturismului pe numele sau in termenul legal va trebui sa il dati in judecata insa daca aveti documente incheiate cu ocazia vanzarii va fi destul de simplu.

Vorbesc din experienta.

Toate cele bune,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Transcriere/radiere/inmatriculare autovehicul dislexic dislexic buna seara, am gasit acest post din luna ianuarie fara niciun raspuns. sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu ce sa fac Am vandut un autoturism in ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)